Çapa yönetimi 'eğitime devam edilsin', valilik 'tahliye edilsin' dedi!

Çapa yönetimi 'eğitime devam edilsin', valilik 'tahliye edilsin' dedi!

İstanbul'da yaşanan depremde hasar gören İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binasıyla ilgili resmi kaynaklardan iki ayrı açıklama yapıldı.

İleri Haber

İstanbul'da geçen hafta yaşanan 5,8'lik depremde hasar gören İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binasıyla ilgili resmi kaynaklardan iki ayrı açıklama yapıldı. Fakükte dekanı binalara girmekte sakınca görmezken, İstanbul Valiliği ise bugün yaptığı açıklamada fakültenin boşaltılacağını bildirdi.

YÖNETİM 'EĞİTİME DEVAM EDİLSİN' DEMİŞTİ

Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin yönetimle yaptıkları toplantıda da deprem risk raporu çıkana kadar eğitime devam edilmesi istenmiş fakat öğrenciler bu durumu reddederek eylemlerine devam etmişlerdi.

VALİLİK: BİNA TAHLİYE EDİLECEK

İstanbul Valiliği fakülte yönetiminin açıklamalarının tam tersi yönünde açıklama yapıldı. Açıklamada, "İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde binaların genel olarak bodrum katlarında kullanılan betonun deniz kumundan imal edildiği, beton kalitesinin düşük olduğu tespit edilmiştir. Bunun yanında çok sayıda kolonun rutubete bağlı olarak korozyona uğradığı, beton dökülmelerinin oluştuğu, kolonlarda hem deprem hem de fiziki şartlardan kaynaklı önemli yapısal hasar bulunduğu tespit edilmiş ve binaların tahliyesine karar verilmiştir" denildi.