Cannes Film Festivali’nde Çiğdem Mater’e selam

Cannes Film Festivali’nde Çiğdem Mater’e selam

“Kurak Günler” filmiyle Cannes’a katılın Yönetmen Emin Alper, Çiğdem Mater’e selam gönderdi.

75. Cannes Film Festivali'nin “Un Certain Regard” (Belirli Bir Bakış) bölümünde yarışan ve Queer Palmiye'ye de aday gösterilen Emin Alper imzalı "Kurak Günler" filmi, bugün dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Türkiye saatiyle 10:00'da Debussy Theatre'da gösterimi başlayan filmin ayrıca 24 ve 25 Mayıs'ta da gösterimleri yapılacak.

ÇİĞDEM MATER'E SELAM GÖNDERDİ

Emin Alper, filmin gösteriminin ardından yaptığı konuşmada, Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan yapımcı Çiğdem Mater'e selam gönderdi.

Alper, "Meslektaşımız ve filmimizin ortak yapımcılarından biri olan Çiğdem Mater'e teşekkür ederim. Şu an bizimle değil, çünkü kendisi gülünç bir dava sonucu hapse atıldı. Bizimle olmasa da aklımız ve kalbimiz onun yanında" dedi.

Filmin başrol oyuncularından Ekin Koç, "Üç Kuruş" dizisinin çekimleri tamamlandıktan sonra Cannes'a giderek diğer başrol oyuncusu Selahattin Paşalı ve yönetmen Emin Alper'le bir araya geldi.

Türkiye-Fransa-Almanya-Hollanda-Yunanistan-Hırvatistan ortak yapımı filmin Türkiye’de sonbaharda vizyona girmesi planlanıyor.

CANNES’DA ERKEK ŞİDDETİ PROTESTOSU

Evrensel’de yer alan habere göre, Fransa'nın Les Colleuses feminist grubunun 12 üyesi 22 Mayıs’ta Fransa'daki erkek şiddetini 75. Cannes Film Festivali'nde protesto etti.

İran'da en az 16 kadını öldüren bir erkeğin hikayesini konu alan "Holy Spider" (Kutsal Örümcek) filminin prömiyeri öncesinde kırmızı halıya gelen 12 kadın, Cannes'ın en son gerçekleştirildiği Temmuz 2021'de bu yana Fransa'da öldürülen 129 kadının adlarının olduğu bir pankart taşıdı.

Siyahlar içindeki kadınlar, pankartın yanı sıra ellerinde siyah duman yayan sis bombaları da taşıyordu.

Festivalin resmi Twitter hesabı da protestodan bir görüntü paylaştı:

DAHA FAZLA