Çankaya Belediyesi’nde bin 500 temizlik işçisi grevde

Çankaya Belediyesi’nde bin 500 temizlik işçisi grevde

Genel-İş'in TİS sözleşmesine karşı eylem kararı alan Çankaya Belediyesi temizlik işçileri, belediye binası içinde toplandı.

Ankara’nın Çankaya Belediyesi’ne bağlı Çanpaş AŞ. ve Genel-İş Merkezi arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin tıkanması üzerine 7 aydır istedikleri zammı alamayan bin 500 temizlik işçisi iş bıraktı.

Çöp toplama, park-bahçe ve sokak süpürme birimlerinde çalışan işçiler, üyesi oldukları Genel-İş Merkezi'nin TİS görüşmelerinde işçilerden habersiz sözleşme imzalanmasına karşı Çankaya Belediyesi binasında eylem yaptı.

"Direne direne kazanacağız", "Kurtuluş yok ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganlarının atıldığı eylemde, işçiler adına açıklamayı Genel İş 1 No'lu Şube Başkanı Hanım Akkuş okudu. 

'TİS, ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİDİR'

Bu süreçte SODEMSEN ile yürütülen TİS görüşmelerinde taban ücret teklifinin gerçeği yansıtmadığından kaynaklı genel başkanları ile görüştüklerini belirten Hanım, Genel-İş başkanının kendilerine, "Şubenin onaylamayacağı hiçbir TİS sözleşmesinin imzalanmayacağını kendilerine beyan ettiğini" kaydetti.

Hanım, "Kendi söylemlerini hiçe sayarak şubemizin ve işçimizin iradesini tanımamıştır. İşçinin işverene karşı bu dönemdeki tek kozu olan grev kararını almalarını istedik, ancak yetki kendilerinde olmasına rağmen bu kararı almamışlardır. Çankaya Belediyesi yönetimi ve sendika genel merkezimizi iyi bilmelidir ki, TİS sözleşmeleri  tüm  işçilerin ve çocuklarımızın geleceğidir. Sendika şubeleri de işçinin her türlü hakkını hukukunu koruyacak olan tek örgütlü alandır. Genel-İş 1 Nolu şube ve emekçilerini yok saymak, işçilerin evini ocağını elinden almaktır. Bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu.  

'İMZALADIĞINIZI SÖYLEDİĞİNİZ TİS'İ YIRTIN'

Genel-İş'e çağrıda bulunan Hanım, "Gelin bu yanlıştan vazgeçin. İmzaladığınızı söylediğiniz o TİS'i yırtın. Çanpaş işçilerine bir bayram hediyesi verin. Biz hazırız. İdari maddeleri ve ücretleri yeniden değerlendirmeye hazırız. Bu çağrımıza kulak verin. Çankaya Belediyemizin kadrolu, memur, belde, imar, Çanpaş tüm emekçilerinin geçmişten bugüne onurlu yürüyüşlerini, omuz omuza devam ettireceğinden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.