Canan Kaftancıoğlu'nun 17 yıl hapis istemiyle yargılandığı dava ertelendi

Canan Kaftancıoğlu'nun 17 yıl hapis istemiyle yargılandığı dava ertelendi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 17 yıl hapis istemiyle yargılandığı dava 18 Temmuz'a ertelendi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”, “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından açılan dava bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde görülüyor. Kaftancıoğlu, 37. Ağır Ceza Mahkmesi’nde 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Canan Kaftancıoğlu’nun Berkin Elvan’ın ölümü, Gezi Parkı eylemleri, AKP’li bakanlara yönelik yolsuzluk operasyonuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımları, 31 Mart seçiminin ardından yargının gündemine girdi.

Kaftancıoğlu’nun avukatlarından Ergün Özer, tweetlerin yaklaşık 6 yıldır Canan Kaftancıoğlu’nun hesabında bulunduğunu söyledi. Avukat Özer, iddianamenin hazırlanmasının da savcılığın soruşturma sürecinin de usule ve hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

----------------------------------------------------------------------------------

GÜNCELLEME 11.00

Ara karar açıklandı. Canan Kaftancıoğlu'nun ve avukatlarının savunma süresi talebi kabul edilirken; sonraki duruşmaya kadar süre verildi. Reddi heyet talebi yine reddedildi. Yeni duruşma tarihi 18 Temmuz 2019 olarak belirlendi.

GÜNCELLEME 10.43

Canan Kaftancıoğlu'nun avukatları müştekilerin talep ve beyanları hakkında kendilerine söz verilmediğini, hakimin heyet reddi ile ilgili karar vermeden önce müşteki avukatların taleplerine karar verdiğini söyledi ve reddi heyet talebini yineledi. Hakim, ara karar için 15 dakika ara verdi. Heyet müzakere için mahkeme salonu dışına çıktı, salondaki izleyici ve avukatların çoğu çıkmadı.

GÜNCELLEME 10.34

Müşteki avukatlar sözlerine devam ederken, katılım talepleri ve heyet reddi talebinin reddi talebi alındı. Av. Ömer Kavilli duruma itiraz edince Kavilli salondan dışarı çıkarıldı. Hakim sürekli olarak "bütün salonu boşaltırım" şeklinde tehditlerde bulunurken, müşteki avukatların taleplerinin hepsini kabul etti.

Kaftancıoğlu'nun avukatlarının heyetin reddi istemi, heyetin kendi arasında hiç konuşmamasına rağmen oybirliği ile reddedildi.

GÜNCELLEME 10.26

Duruşma başladı. İrem Afşin'in aktardığına göre Canan Kaftancıoğlu seçim ile duruşma tarihi arasında az zaman olduğu için hazırlanamadığını söyledi (tebliğ tarihi 31 Mayıs 2019) ve savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Hakim "Yeterli süreniz vardı, hazırlansaydınız" diyerek süre talebini reddetti. "Savunmanızı yapacak mısınız?" diye yeniden Kaftancıoğlu'na sordu ve o da talebini yenileyerek "Seçim sürecinde avukatlarım ile görüşemedim" dedi. Avukatlar süre talebini yineliyor.

Kaftancıoğlu'nun avukatları reddi hakim talebini değerlendirmeden duruşmaya devam edilmesine itiraz ettiler. Hakim söz almadan konuşan avukatı ve salonda tepki gösteren izleyicileri sözlü olarak uyardı, aksi halde salonun boşaltılacağını söyledi.

GÜNCELLEME 10.17

Canan Kaftancıoğlu'nun yargılandığı davanın Çağlayan Adliyesi'nde görülen ilk duruşmasına sadece avukatlar, milletvekilleri ve sarı basın kartı sahipleri alınırken izleyiciler alınmıyor.

GÜNCELLEME 10.08

Kaftancıoğlu ile dayanışma için onlarca insan Çağlayan Adliyesi önüne geldi. Aralarında CHP milletvekillerinin de bulunduğu kitle “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı.