Canan Kaftancıoğlu'na toplam 9 yıl 8 ay hapis cezası verildi!

Canan Kaftancıoğlu'na toplam 9 yıl 8 ay hapis cezası verildi!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 5 ayrı suçtan 17 yıla kadar yargılandığı davada bugün 3’üncü kez hâkim karşısına çıktı, Kaftancıoğlu'na toplam 9 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

İleri Haber

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 5 ayrı suçtan 17 yıla kadar yargılandığı dava için bugün Çağlayan Adliyesi’nde 3’üncü kez hâkim karşısına çıktı, Kaftancıoğlu'na toplam 9 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Kaftancıoğlu, 2012-2017 tarihleri arasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle yargılandı.

Dava öncesinde açıklamalarda bulunan CHP'nin Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Faturayı milletimiz ödüyor, bu kumpas davalarını yürütenler, asıl faturayı halka ödetiyor. Adalet mücadelesini milyonlarla sürdüreceğiz, Canan Kaftancıoğlu'nu asla yalnız bırakmayacağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da davaya katılacağı öğrenildi.

GÜNCELLEME 17.10

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasının ardından açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"İstanbul seçimlerinde başarılı olduğu için ceza veriliyor. Hangi görüşten olursa olsun ben adalet arayışını sağlayacağım ve gerçekleştireceğim. Bu ülkede adaletsizlik, hukuksuzluk olmamalı. Bu toprakların ruhuna aykırıdır. Düşünce özgürlüğü zenginliktir. Farklı düşünce olmadığı takdirde ülke zenginliği kaybeder. 

Adaletsizlik ülkenin itibarını zedeler. Benim üzüntüm adaletin bu ülkede yok olmasına."

Ayrıntılar geliyor...

GÜNCELLEME 16.42

Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasına ilişkin konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Canan Kaftancıoğlu Türkiye'nin kurucu partisinin İstanbul il başkanıdır. Bu hukuksuzluğun üst mahkemelerde giderileceğine inanıyorum."

GÜNCELLEME 16.18

Kaftancıoğlu, karar sonsası adliye önünde açıklama yaptı. Kaftancığlu, “İşine gelmezse halk iradesini tanımayan saray vesayeti var bu ülkede. Kararlar duruşma salonlarında değil, saray odalarında alınıyor. Mafya yöntemleriyle siyaseti yönlendirmeye çalışanlarla mücadelemiz yeni başlıyor” dedi.

Canan Kaftancıoğlu'nun hapis cezası kararının ardından yaptığı konuşmanın tam metnine ulaşmak için burayı tıklayınız.

GÜNCELLEME 15.25

Karar açıklandı:

"Sanığın terör örgütü propagandası suçu sabit olmak takdiren yasal alt sınırdan 1 yıl hapis cezası, 

Duruşma salonu dışında okuduğu şiir sebebiyle ve pişmanlık duymaması sebebiyle erteleme kararı uygulanmamasına,

Cumhurbaşkanına hakaretten 1 yıl 6 ay hapis cezası,

Duruşmadaki tutum ve davranışlar ve pişmanlık duymamasından dolayı erteleme uygulanmamasına,

Alanen Türkiye Cumhuriyeti'ni aşağılaması sabit olduğundan 1 yıl 8 ay,

Canan Kaftancıoğlu'na toplam 9 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Tutuklama yok. Karar istinafa gidecek."

GÜNCELLEME 14.05

Davada, karar için ara verilirken, Kaftancıoğlu, "Karar ne olursa olsun düşüncelerimden ve söylediklerimden vazgeçmeyeceğim çünkü biz mevsimi başladı, o kaybetti, biz kazandık" dedi.

GÜNCELLEME 11.30

Kaftancıoğlu davası, avukat savunmalarıyla devam ediyor.

GÜNCELLEME 10.55

Davada avukat savunmalarına geçilirken, İmamoğlu adliyeden ayrılırken açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, "Bugün Sayın Kaftancıoğlu’nun, İl Başkan’ımızın, yol arkadaşımın duruşması var. Elbette hukuka uygun olmayan bir seçim sonrası oluşan atmosfer nedeniyle ortaya koyulmuş bir soruşturmanın karşılığını yaşıyoruz. Ülkeyi bu tür ortamlarla germenin ya da insanlar arası kutuplaşmayı bir vesile ile hele hele hukuk yoluyla büyütmenin sıkıntısını yaşıyoruz. Umuyorum yargı mercileri, yargıçlar, hakimler ülkeme bu sıkıntıyı yaşatmaya bir son verir. Çünkü ülkenin normalleşmesini diliyoruz. Ülkenin gerçek sorunlarıyla uğraşılmasını diliyoruz. Canan Kaftancıoğlu’nun, İl Başkan’ımızın, yol arkadaşımızın her zaman yanındayız" dedi.

GÜNCELLEME 10.45

Canan Kaftancıoğlu'nun geçen duruşmada basın açıklaması esnasında okuduğu şiir de dava dosyasına dahil edildi.

GÜNCELLEME 10.40

Kaftancıoğlu, savunmasını bitirdi.

GÜNCELLEME 10.20

Dava başladı, Kaftancıoğlu savunmasını veriyor.

Kaftancıoğlu savunmasında, "Sanık kürsüsü de olsa, gördüğüm aksaklıkları tüm açıklığıyla söylemeye devam edeceğim. İnsanlarımızın hukuka güvenmediği bu durum sadece benim değil 80 milyonun problemidir. Bu salonlar da dahil olmak üzere aslında hiç kimse hiçbir yerde özgür değil. Değil 17 yıl 27 yıl ile yargılansam bile gerçekleri söylemeye devam edeceğim" dedi.