Canan Kaftancıoğlu il başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı

Canan Kaftancıoğlu il başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı

Kurultay sürecinde olan CHP'de il başkanları belirlenirken, İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, yeniden aday olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP); 37. Olağan Kurultay sürecine giriyor. CHP'de il başkanları belirlenmeye başlarken, iki yıl önceki kurultayda partinin İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu, yeniden aday olduğunu açıkladı.

Kaftancıoğlu adaylık açıklamasında, "İki yıl boyunca nasıl fedakârlık yaptığını bildiğim benim hep birlikte kuracağımız hayalin gerçekleşmesine yardımcı olan eşim ve kızıma teşekkür ediyorum. Aynı duygu, inançla adaylık açıklamasını yapıyorum. İki yıl önce adaylık açıklamamızı yaparken hep birlikte hayalimizi hayata geçireceğimizi söylemiştik" dedi. 

"İstanbul'a nefes aldıran Ekrem Başkanımıza, hayalimizin parçası olan İstanbul İttifakı'na ve CHP örgütüne ne kadar teşekkür etsem azdır" diyen Kaftancıoğlu, "Parti içi demokrasiyi uygulayan tek partiyiz. Kongrelerimizin kişilerin değil ilkelerin tartışıldığı, kararın örgütlerimizde olduğu süreçlerdir. 9 Şubat İstanbul Kongremizi bu inançla gerçekleştireceğiz. Yapacaklarımızın dahası var o nedenle adayım. İstanbul'dan Türkiye'ye tek yön iktidar. Şimdi yeniden yeni bir hikâyeye ve yolculuğa çıkıyoruz. O nedenle bize sadece inancınız lazım. Ezilenlerin ve güvencesizlerin kendini yeniden bulduğu yeni bir siyaseti inşa edeceğiz" diye konuştu. 

'TÜRKİYE'YE NEFES ALDIRMAK İÇİN ADAYIM'

Kaftancıoğlu, "Umudu birlikte yayacağımzı günlerin dahası var. Uykusuz gecelerimizin, iktidar için mücadele edeceğimiz her bir anın dahası var. Bu inançla 37. İstanbul İl Kongresi'nde bir kez daha adayım. İstanbul örgütümün bana hissettirdikleriyle Türkiye'ye nefes aldırmak için adayım" ifadesini kullandı. 

Kaftancıoğlu ayrıca Twitter'dan da bir açıklama yaparak "İl Merkezimizde örgütümle birlikte il başkan adaylığımı açıklıyorum. "İstanbul'dan Türkiye'ye tek yön iktidar" parolasıyla yeniden birlikte, yeniden inanarak yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Yapacaklarımızın #DahasıVar" ifadelerini kullandı.