Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlatıldı

Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlatıldı

Seçilmesinin üzerinden 24 saat geçmeden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca önceki gün gerçekleştirilen kongrede CHP İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu'nun kendisine ait olduğu belirlenen Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek soruşturma başlatıldı.

 

Kaftancıoğlu'nun yaptığı paylaşımlarda "terör örgütü propagandası" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında, söz konusu paylaşımlar hakkında tespit tutanağı düzenlendiği belirtildi.

Yandaş basın bugün Kaftancıoğlu'nu hedef göstermişti. Sabah'ta yer alan haberde Kaftancıoğlu'nun HDP'li vekillerin gözaltına alınması, 16 Temmuz sabahı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde askerlerin linç edilmesine tepki gösteren twitter paylaşımları hedef gösterildi. 

CANAN KAFTANCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Kaftancıoğlu, soruşturma kararından sonra Twitter hesabından yaptığı açıklama, "Bir doktor ve bir anneyim. Bütün yaşamımı insan hakları mücadelesine adamış biri olarak daima terörü ve terör örgütlerini lanetledim! Tüm amacım ve çalışmalarım Türkiye Cumhuriyeti devletini yüceltmek olup saraya dair eleştirilerim de bu sorumlulukladır” ifadelerini kullandı.