Çanakkale'deki orman yangını kontrol altına alındı

Çanakkale'deki orman yangını kontrol altına alındı

Çanakkale'de dün gece saatlerinde başlayan yangın bugün kontrol altına alındı. Yangında çok sayıda yaban hayvanının öldüğü kaydedildi.

Çanakkale'de Tarihi Gelibolu yarımadasındaki Eceabat ilçesine bağlı Behramlı köyünün üst kesimlerinde kalan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle dün saat 22.30 sıralarında yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyük bir alana yayılan ve yaklaşık 30 metrelik alevlere neden olan yangını söndürmek için dün akşam saatlerinden beri çok sayıda ekip çalışma yürüttü. Yangınla ilgili son duruma ilişkin bilgi veren Orman Koordinasyon Müdürlüğü, havadan da müdahale ile yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Çok sayıda yaban hayvanının öldüğü yangının ne kadar alanda etkili olduğu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

'iHTİYAÇ DUYULAN HER AN GÖREVE HAZIRIZ'

Yoğun rüzgârdan dolayı soğutma çalışmalarının da yavaş alarak devam ettiği bölgede, Kaz Dağları'nda altın madeni çalışmaları yüzünden doğanın katledilmesine karşı olan Su ve Vicdan Nöbeti direnişçilerinden bir komite yangın ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Pınar Bilir'in okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Su ve Vicdan Nöbeti'mizin 17. günündeyiz. Bir yandan Kaz Dağları coğrafyasındaki metalik madencilik faaliyetlerinin sonucu katledilen ormalarımızı, kesilen ormanlarımızı savunurken dün gece 22.30 sıralarında Eceabat ilçesi Behramlı Köyü yakınlarında çıkan orman yangını yüreğimizi dağladı. Bununla ilgili olarak Su ve Vicdan Nöbeti Kooordinason Başkanı ben Pınar Bilir ve çevre gönüllüsü arkadaşlarımız şu an Eceabat ilçesi Behramlı Köyü'ndeyiz. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre yangın soğutma çalışmaları devam etmekte, henüz yangının çıkışına dair net bir bilgi yok. Bütün çalışmalar bittikten sonra hem yanan alan tespiti hem de yangının çıkış sebebi araştırılacak, biz de buradan konunun takipçisi olacağız ve bize ihtiyaçları olduğu her an göreve hazır olacağız."

DAHA FAZLA