Çanakkale'de TİP üyelerine polis baskısı

Çanakkale'de TİP üyelerine polis baskısı

Çanakkale'de Türkiye İşçi Partisi üyelerinin aileleri Emniyet Müdürlüğü tarafından aranarak üyeler hakkında ailelere gerçek dışı bilgiler verildi.

İleri Haber

Çanakkale'de Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi gençlerin aileleri Emniyet Müdürlüğü tarafından aranarak gerçekle ilgisi olmayan bilgiler verildi. Emniyet parti üyelerinin ailelerini işlerinden etmekle tehdit etti.

TİP üyesi gençlerin ailelerini sürekli arayarak ve evlerine kadar giderek bilinçli bir şekilde yalan bilgilendirme yapan polis, ailelere göz dağı vermeye çalıştı. Polis ailelere TİP üyesi gençlerin yasa dışı işler yaptığını, başlarına her an bir şeylerin gelebileceğini söyledi. Ayrıca devlet memuru görevi olan ailelere işlerinden olabileceğini söyleyen polis, çocuklarının gerekirse üniversiteden aileleri tarafından alınmaları gerektiğini ifade etti.

Türkiye İşçi Patrtisi Genel Başkanı Erkan Baş da konuyu meclis gündemine taşıyarak, "Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nü, Çanakkale Valisi'ni ve İçişleri Bakanlığı'nı uyarıyorum. Bu çocuklar üzerinden ellerinizi çekin, partimizin üzerinden ellerinizi çekin! Herkese şu soruyu soruyorum. Herhangi bir emniyet müdürü AKP'ye üye olmuş bir gencin aileisini arayıp, 'Çocuklarınızın IŞİD'le FETÖ'yle bağlantısı var, terör örgütleriyle bağlantıları olabilir, çocuklarınızı alın' deseler ne yaparsınız? Hiç kimse partimizi, parti üyelerimizi böylesi bir töhmet altında bırakamaz, tehdit edemez" dedi.