Çanakkale'de Emek ve Demokrasi Güçleri miting düzenledi

Çanakkale'de Emek ve Demokrasi Güçleri miting düzenledi

Çanakkale’de Emek ve Demokrasi güçleri 'Krize Karşı Emeğin Hakkını Savunmak İçin' başlığıyla miting düzenleyerek Golf Aile Çay Bahçesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Çanakkale’de Emek ve Demokrasi güçleri tarafından krizin sorumlusu biz değiliz, faturasını da biz ödemeyeceğiz denilen yürüyüşte  birçok sendika, siyasi parti ve gençlik örgütünün de taleplerini dile getirdi.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması okundu. Yaşadığımız krizin adının bile söylenmesini istemeyen AKP, toplumun tümünün üç maymunu oynamasını istemektedir denilen basın açıklamasında, "Gıda fiyatlarındaki artışlar mutfaklarımızda yangına yol açmış, elektrik, doğalgaz, akaryakıt fiyatları karşılanamaz boyutlara ulaşmış, enflasyon yüzde 25’lere dayanmıştır. Hal böyle iken iktidar sahipleri, Saray ve AKP hükümeti, sanki bu yaşananların sorumlusu kendileri değilmiş gibi davranmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Basın açıklaması, "AKP hükümetinin uyguladığı ekonomi politikaları, damat ekonomisinin sonucudur. Krizi çıkaranlar sorumlu değilmiş gibi krizin faturası zamlar, vergiler, işten atmalar yoluyla bizlere ödetilmek istenmektedir. Bir sermaye iktidarı olan bu iktidara buradan sesleniyoruz. Krizin sorumlusu biz değiliz. Faturasını da biz ödemeyeceğiz. Krizin faturasını krizi çıkaranlar ödesin" ifadeleriyle son buldu.