Çanakkale’de 5.5 şiddetinde deprem: 20 artçı oldu

Çanakkale’de 5.5 şiddetinde deprem: 20 artçı oldu

Merkezi üssü Çanakkale - Ayvacık olan 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul,İzmir, Bursa, Balıkesir, Edirne ve çevre illerde hissedildi.

Merkez üssü Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi’nde meydana gelen deprem İstanbul,İzmir, Bursa, Balıkesir, Edirne ve çevre illerde de hissedildi. Kandilli Rasathanesi’nin verdiği bilgiye göre deprem 5.5 şiddetinde oldu.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULUYOR

AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, "Şu anda ekiplerimizin yaptığı ilk çalışmada herhangi bir yıkıma, olumsuz bir duruma rastlamadık. Şu anda Çanakkale 112 Komuta Merkezi'nde depremle alakalı kriz merkezi oluşturuyoruz. AFAD ekipleri şu anda depremin merkez üssünde inceleme çalışmalarını sürdürüyor." diyerek açıklama yaptı.

‘İNCELEME SÜRÜYOR’

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ise belediye ekipleriyle bölgede çalışma yaptıklarını aktardı. Şahin, herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını dile getirerek, "İlk belirlemelere göre herhangi bir yıkım söz konusu değil çok şükür. Tüm ekiplerimiz şu anda depremin meydana geldiği merkez üssünde incelemelerini sürdürüyor." dedi.

‘SOSYAL TESİSLER AÇIK OLACAK’

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ayvacık'ta meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Gökhan, "Çok kısa sürdü. Her hangi bir zaiyat yaratmadı. Aşağı yukarı 45 saniye sürdü. AFAD'la toplantı oldu, çalışmalarımız devam ediyor. Şiddetli başlayıp hafif devam etti. Korkanlar var, sosyal tesisleri açık bırakacağız. Eve girmek istemezler gelebilir. Tabandan 2 kez vurdu. İnsanların akşamı geçirmeleri için sosyal tesislerimizi sabaha kadar açık bırakıyoruz. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.5 olarak açıkladı" dedi.

AHMETÇE KÖYÜ MUHTARI: 10 EV DEPREMDE YIKILDI, ŞİDDETLİ ŞEKİLDE HİSSETTİK

Ayvacık Ahmetçe Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Kuş, depremde köydeki 10 evin yıkıldığını söyledi.  NTV yayınına katılan Kuş, ''Şiddetli şekilde hissettik. Köyümüzde 10 adet ev yıkıldı. Bunların 7 tanesinde kimse oturmuyordu, boştu. 3 tanesinde ise yaşayanlar vardı. Ancak yıkılan evlerde yaralanan kimse olmadı. Şiddetli şekilde hissettik" dedi.

20 ARTÇI OLDU

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre Ayvacık merkezli 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından 20 artçı sarsıntı yaşandığı bildirildi.

​İSTANBUL VALİLİĞİ: İLİMİZ DAHİLİNDE OLUMSUZLUK BULUNMUYOR

İstanbul Valiliği, Çanakkale Ayvacık merkezli deprem sonucu İstanbul dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisinin alındığını bildirdi.  Valilikten yapılan açıklamada, "Saat 22.15 itibarıyla GAMER, polis, jandarma, itfaiye, sağlık ve diğer haber merkezleriyle yapılan görüşmelerde, Çanakkale Ayvacık merkezli deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır." denildi.