Çanakkale Valiliği, Assos iddialarını kabul etmedi

Çanakkale Valiliği, Assos iddialarını kabul etmedi

Çanakkale Valiliği, Assos’ta yapılan çalışmalardaki iş makinesi kullanımını, yol ve seki oluşumunu kabul etmedi.

Assos Antik Kenti ve Assos Antik Limanı’nda yapılan “kaya ıslahı projesi” çalışmalarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Uzmanlar yapılan çalışmaları eleştirirken, Çanakkale Valiliği iddialara yönelik açıklama yaptı.

Prof. Dr. Doğan Perinçek, ihaleyi alan Dynamica şirketinin teknik şartnamesini deşifre ederek açıklamalarda bulunmuştu. Şartname ile uygulamalar arasındaki çelişkilere dikkat çeken Perinçek, çalışmalar sırasında yol açılmasının kesinlikle yasak olduğunu, ağır iş makinesi kullanımının yapılamayacağını ve doğal dokuya mümkün olduğunca az müdahale olacağının belirtildiği şartname ile uygulama çelişkilerine dikkat çekmişti.

'HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

Gazete Duvar'dan Seçkin Sağlam'ın haberine göre, Çanakkale Valiliği ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında Assos Antik Liman Mevkiinde yapılan çalışmalarda iş makinesi kullanımı, yol ve seki yapısı oluşturulması ile ilgili olarak gerçeği yansıtmayan haberler yayınlanmaktadır” dedi.

'ŞEVLENDİRME YAPILACAK ALANDA İŞ MAKİNESİ KULLANILACAK'

Valilik açıklamasında, şevlendirme yapılacak alanlarda iş makinesi kullanımının yapılacağının teknik şartnamede yer aldığı ifade edilerek, “Yapılan iyileştirme çalışmaları sırasında iş makinesinin kullanımını gerektiren ve gerektirmeyen durumlar teknik şartnamede detaylı olarak belirtilmiştir. Diğer imalatlarda kesinlikle iş makinesi kullanılmayacağı belirtilmiş olup iş makinesi kullanılmayarak dağcı marifeti ile enerji sönümleyici bariyerlerin yerleştirilme çalışmaları ayrıca yürütülmektedir” denildi.

'PROJE TAMAMLANDIĞINDA, YOL VE SEKİ YAPISI KALMAYACAKTIR'

Valilik, iş akışı ve iş makinelerinin hareket alanının sağlanması açısından yol ve seki yapısının oluştuğunu ifade ederek, “Proje tamamlanmasının ardından “böyle bir yol ve seki yapısı kesinlikle kalmayacaktır. Daha önce yaptığımız açıklamalarda belirttiğimiz gibi çalışmalar ilgili kurum ve kuruluşların gözetimi ve denetiminde projesine uygun olarak sürdürülmektedir” dedi.

DAHA FAZLA