Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde rektörlüğün izniyle ÖSO bayraklı stand

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde rektörlüğün izniyle ÖSO bayraklı stand

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu sponsorluğunda ÖSO bayraklı stand açıldı.

İleri Haber

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde okul yönetimi ve rektörlüğün izniyle Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) sponsorluğunda içlerinde Suriyeli öğrencilerin de bulunduğu bir grup tarafından ÖSO bayraklı stand açıldı.

Suriye'deki savaşta Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı savaşan ve AKP iktidarının da destek verdiği cihatçı grup ÖSO, sözde bayraklarıyla Çanakkale Üniversitesi'nde stand açtı. 

Üniversite öğrencilerinin tepkileriyle karşılaşan standaki kişiler bayrağın ÖSO bayrağı olmadığını iddia etti. Standa gelen bir öğrenci, "Ben Aleviyim önce Lazkiye'de katlettiğiniz Alevi çocukları açıklayın" sözlerine karşılık, 2011 yılında ÖSO'nun kuruluşuna katıldığı için 3 kere hapis cezası verilen kişi ile, "Sen Alevisin Esad'ı desteklersin" şeklinde sözlü tartışma yaşadı. 

Üniversite öğrencilerinin tepki gösterdiği ÖSO bayrağı açan grubun, "Libya'da bu bayrağın ne işi var" sorusuna ve Suriye'deki savaşta Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad aleyhinde algı oluşturmak için birçok yöntem deneyen Beyaz Baretliler adlı grubun yaptığı yalan haberleri açıklayan öğrencilere cevap veremediği bildirildi.

DAHA FAZLA