Can Dündar: Erdoğan o haberin doğru olduğunu biliyor

Can Dündar: Erdoğan o haberin doğru olduğunu biliyor

Can Dündar, katılacağını belirttikten sonra Erdoğan tarafından gerilim malzemesi yapılan basın toplantısına katılmama gerekçelerini canlı yayında açıkladı.

Özgürüz Eş Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’da düzenleyeceği basın toplantısına katılma kararının ardından Ankara tarafından çıkarılan gerilime ilişkin açıklama yaptı.

Basın toplantısına katılmama kararı aldığını belirten Dündar, toplantıya katılmama gerekçesini şöyle anlattı:

“Almanya’da gazeteciliğe devam ediyorum. Erdoğan soru sorulmasına çok sıcak bakan bir lider değil. İstediği soruları soran gazetecilerden hoşlanıyor. Kendisi basın toplantısına geldiğim takdirde toplantıyı iptal edeceğini söyledi. Erdoğan’dan alışık olduğumuz bir tavır. Bir sorunun onu bu kadar korkutacağını düşünemedim. Bir gazeteci haber yapmak zorundadır. Haber olmak istemez. Toplantıya gitseydim haber olurdum. Bu anlamda benim sorularım, Alman gazetecilere emanet.”

‘ALMAN MESLEKTAŞLARIM O SORULARI MUTLAKA SORACAKTIR’

Kendisini bahane ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basın toplantısını iptal edeceğini ifade eden Dündar, “Erdoğan’ı geceden beri bir gazetecinin basın toplantısına gelmesinin ve soru sormasının burada son derece doğal karşılandığını anlatmaya çalışıyorlar. Ama nafile. Erdoğan beni bahane ederek basın toplantısını iptal edecekti ve Alman basınından gelecek sorulardan da kurtulmuş olacaktı. Alman meslektaşların o soruları mutlaka soracaktır” diye konuştu. (Özgürüz.org)

'ERDOĞAN BENİM GAZETECİ DEĞİL AJAN OLDUĞUMU KANITLARSA MESLEĞİ BIRAKACAĞIM'

Can Dündar, Erdoğan’ın suçlamalarına canlı yayında düzenlediği bir basın açıklamasıyla cevap verdi.

Dündar, Erdoğan’ın suçlamalarına şöyle yanıt verdi: Bir, ben ajan değilim, iki, hakkımda kesinleşmiş bir karar yok, üç, ülkemden kaçmadım ve devlet sırlarını ifşa etmedim. Erdoğan'ın tavrından sonra Almanya nasıl bir liderle mücadele ettiğimizi anlamıştır.”

Dündar ayrıca “Erdoğan benim gazeteci değil, ajan olduğumu kanıtlarsa bu mesleği bırakacağım. Ancak kendisi bu iddianın altında kalacak. Muhalifleri ajanlıkla suçlamak otokrat liderlerin başvurduğu bir yöntemdir, Erdoğan’da bunu kullanıyor” dedi.

'HABER YALAN DEĞİL BUNU ERDOĞAN DA BİLİYOR'

Erdoğan’ın ‘devlet sırlarını ifşa etmesi’ suçlamasını da yönelttiği Dündar buna yönelik olarak  “Erdoğan beni devlet sırrını ortaya çıkarmakla suçluyor. Devlet sırrı dediği şey Türkiye’nin komşu bir ülkeye illegal olarak silah sevk etmesi” derken “Çekilmiş görüntüler Jandarma tarafından çekilen görüntüler, dolayısıyla ortada bir sırrı ifşa etme durumu yoktur” şeklinde konuştu.

Yaptığı haberden sonra mahkumiyet kararı aldığını söyleyen Erdoğan'a da "Bu da onun bir diğer yalanıydı. Hakkımda kesinleşmiş hiçbir yargı kararı yoktur. Mahkemenin verdiği 5 yıl 10 aylık hapis cezası kararı yargıtay tarafından bozuldu” dedi.

'NEREYE GİDERSE GİTSİN BU SORULAR PEŞİNDEN GELECEK'

Dündar, MİT tırlarının Suriye'ye silah taşıdığı görüntülerin yer aldığı haberiyle ilgili “Erdoğan haberin yalan olmadığını biliyor, haberdeki görüntülerin uluslararası suç olduğunu da biliyor” ifadesini kullandı.

Dündar, Erdoğan'a seslenerek "Nereye giderse gitsin, bu sorular peşinden gelecek. Ona bu korkuyu yaşattığımız için memnuiyet duyuyorum" dedi.

'ERDOĞAN'IN ZİGZAGLARINA ALIŞKINIZ'

Erdoğan tarafından Türkiye'ye iadesinin istendiğine dair de konuşan Dündar "“Hatırlayacaksınız, daha önce Deniz Yücel için Erdoğan 'Ben bu makamda olduğum sürece izin vermeyeceğim' demişti. Sonra rüzgar değişti, Erdoğan da iade etmek zorunda kaldı. Erdoğan'ın bu tür zigzaglarına çok alışkınız" ifadesini kullandı.

'BÜTÜN MUHALİFLERİNİ EZDİ ELİNDE SADECE DOLAR VE EURO KALDI'

Basın emekçilerinin sorularını yanıtlayan Dündar gelen bir soru üzerine "Erdoğan bütün muhaliflerini ezdi, sadece dolar ve Euro kaldı elinde. Şimdi onları Almanya’dan almaya geldi" dedi.

TÜRKİYE'DEKİ TUTUKLU GAZETECİLERİN LİSTESİ

Türkiye'deki tutuklu gazetecilerin listesini gösteren Dündar; 'Türkiye’de gazeteciler kalemleriyle kendi mezarlarını kazarlar. Gerçeği söylemenin çok ağır bedelleri var' dedi.

Foto: Özgürüz.org

Kendisine yönelik sürdürülen karalama kampanyasına dair de "Türkiye'deki bu baskı rejimini yalnızca Türkiye halkı değiştirebilir. Alman dostlarımızdan bizimle dayanışma halinde olmalarını istiyoruz" diyen Dündar dayanışma çağrısı yaptı.