Can Atalay’ın baro seçimlerinde oy kullanabilmesi için başvuru yapıldı

Can Atalay’ın baro seçimlerinde oy kullanabilmesi için başvuru yapıldı

Can Atalay'ın İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda oy kullanabilmesi için Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu’na başvuru yapıldı.

Sosyal Hukuk Çalışma Grubu, Gezi Direnişi Davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan ve 177 gündür Marmara Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Avukat Can Atalay’ın 22-23 Ekim’de seçimlere gidecek olan İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda oy kullanabilmesi için Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu’na başvuru yaptı.

Can Atalay’ın vekili avukat Evren İşler’in yaptığı başvuruda “Seçme ve seçilme hakkı Anayasal bir hak olup, Anayasa, tutuklu bulunan kişileri oy kullanması yasak olan kişiler arasında saymamıştır. Dolayısıyla, müvekkilimin, üyesi bulunduğu baronun genel kuruluna katılmak, yapılacak seçimlerde oy kullanma hakkı bulunmaktadır. İstanbul Barosu Genel Kurulu için hazırlanan seçmen listesinde, müvekkilimin de adı bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Başvuruda, “Müvekkilim, oy kullanabilmek için sevk edilmesi durumunda, meydana gelebilecek masrafları ödemeye hazırdır. Bu nedenle, öncelikle müvekkilimin anayasal hakkını kullanabilmesi için tutuklu bulunduğu Marmara Kapalı Cezaevi’nden oy kullanmak üzere İstanbul Barosu Genel Kuruluna getirilmesini talep etmekteyiz” denildi.