'Camiler genelev yapıldı' diyen ilahiyatçı yalan söylemiş

'Camiler genelev yapıldı' diyen ilahiyatçı yalan söylemiş

Katıldığı bir programda "1924 yılında Bursa'daki camilerden bazılarının genelev olarak kullanıldığı biliniyor" diyen ilahiyatçı Abdullah Akın'ın iddiası resmi makamlarca çürütüldü.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın’ın “1924 yılında Bursa’da genelev olarak kullanılan camiler vardı” iddiasına Bursa Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden resmi yanıt geldi: “Camilerin genelev olarak kullanıldığına dair bilgi ve belgeye rastlanılmamıştır.”

MİLLETVEKİLİNİN SORUSU ORTAYA ÇIKARDI

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde Bursa valiliğine Akın’ın sözlerini yöneltti ve şöyle sordu: “Bursa ilinde geneleve çevrilen cami var mıdır? Varsa hangi cami nerede, ne zaman geneleve çevrilmiştir?”

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından verilen yanıttaysa şöyle dendi: “Camilerin genelev olarak kullanıldığına dair bilgi ve belgeye rastlanılmamıştır.”

Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen CHP’li İrgil, Akın’ın özür dilemesi gerektiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Tarihimizi çarpıtarak yalanlarıyla çirkinleştirenlere, halkı aldatanlara resmi cevaptır bu! Bu cevap sonrasında bu terbiyesizliği nedeniyle bu kişinin utanması ve Bursa halkından özür dilemesi gerekir.”