Cami bodrumunda anaokulu!

Cami bodrumunda anaokulu!

Eğitimde dinselleştirme tam gaz sürerken, Tekirdağ'da bir okulda anasınıfarı, "bina yenileme" gerekçesiyle yakında bulunan caminin bodrumuna taşındı.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, Mustafa Cezzar Ersin Ortaokulu binasının yenileme için yıkılacağı gerekçesiyle öğrenciler, yakında bulunan İmam Hatip Lisesi eski binasında eğitim görüyor. Okulun anasınıfı öğrencileri ise yine yakında bulunan bir caminin bodrumunda eğitim alıyor.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ara verilen yüz yüze eğitim 6 Eylül’de yeniden başlatıldı. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu’nda ise öğrenciler, yeni dönemin başlamasıyla okul binalarından başka bir yerde eğitim göreceklerini öğrendi.

Öğrenciler, okul binasının yıkılarak yenileneceği gerekçesiyle yakında bulunan Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin eski binasına yönlendirildi. Burada döneme başlayan öğrencilerin kalabalık sınıflarda eğitim gördüğü belirtildi. Eski binada ise sadece okul yöneticileri kaldı.

ANAOKULU, CAMİ BODRUMUNA TAŞINDI

Öte yandan okul bünyesinde bulunan anasınıfları ise yine yakında bulunan ve yaklaşık 9 ay önce ibadete açılan Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Rasim Açıkgöz Uygulama Camii’nin bodrumuna taşındı.

‘DİNSELLEŞTİRME ADIMI…’

Duruma tepki gösteren bir öğrenci velisi, okulların uzaktan eğitim döneminde bu yenileme çalışmalarının yapılmadığını söylerken, “Bu durumda bir kasıt arıyoruz. Bunca zaman neden harekete geçilmedi? Bir kısım öğrenci imam hatibe, anasınıfları camiye yerleştirildi. Yenilemenin 2 yıl kadar süreceği söyleniyor. Bunun, kasıtlı bir dinselleştirme adımı olduğuna dair ciddi şüphelerimiz var” dedi.

DAHA FAZLA