Çalı halkı santrale direniyor: 'Destek olun şu HES'i kaldıralım!'

Çalı halkı santrale direniyor: 'Destek olun şu HES'i kaldıralım!'

Bursa’nın Çalı Mahallesi'nde yapımı devam eden HES'e karşı tepkiler büyürken, Çalılı kadınlar, ''Destek olun şu HES'i kaldıralım'' diyor.

İleri Haber - Bursa

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Çalı Mahallesi'nde yapımı devam eden hidroelektrik santraline (HES) karşı tepkiler büyüyor. 

Çalı Göleti Sulama Hattı üzerinde Şükra Enerji şirketi tarafından yapılacağı açıklanan santralin AKP’li Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz’e ait olduğu belirtiliyor. 

İleri Haber olarak, HES’in olası zararlı etkileri ve halkın mücadelesine ilişkin Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz, Çalı Çevre Kültür Derneği Başkanı Ömer Bora ve Çalı Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Hacer Kiraz’ın görüşlerini aldık. 

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Karagöz, direnişle ilgili “Bu topraklarda doğdum, bu topraklarda büyüdüm ve bu topraklara karşı borcumuzu ödemek için HES’e karşı mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Çalı Çevre Kültür Derneği Başkanı Bora ise “Toprağımızı, deremizi buraya hiç gelmemiş birine vermek istemiyoruz” sözleriyle mücadelelerinin sürdüğü mesajını verdi. Yasal işlemleri de başlattıklarını belirtti. 

Çalı kadınları adına görüşünü aldığımız Hacer Kiraz da “Bize destek olun şu HES’i kaldıralım” sözleriyle tüm kadınlara mücadeleye destek olma çağrısında bulundu.

DAHA FAZLA