Çakıcı'ya verilen 'görüşme izni' raporu Sağlık Bakanlığı'na soruldu

Çakıcı'ya verilen 'görüşme izni' raporu Sağlık Bakanlığı'na soruldu

Son olarak gazeteci ve yazarları tehdit etmesiyle gündeme gelen Çakıcı hakkında hazırlanan sağlık raporu hakkında Bakanlığın bilgilendirme yapması talebinde bulunuldu.

Tugay Candan - @TugayCandan1312

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi bir yazı yazarak,  Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi tarafından düzenlenen ve cezaevindeki çete lideri Alaattin Çakıcı’ya ‘sınırsız görüşme izni’ sağlayan Süresiz Sağlık Kurulu Raporu hakkında Sağlık Bakanlığı’ndan kamuoyunun bilgilendirilmesi talebinde bulundu.

Medyaya da yansıyan belgenin, tedavi ve tanı sürecine dair herhangi bir tıbbi bulgu içermediği, dili ve üslubunun hekimlik ortamında bugüne kadar görülmemiş bir formatta olduğu, dolayısıyla da ‘usule ve fenne’ aykırı olduğu görüşlerinin belirtildiği yazıda, Bakanlık tarafından şu soruların yanıtlanması istendi:

-    Rapor hastane tarafından mı düzenlenmiştir?
-    Düzenlendiyse, Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmiş midir?
-    Gönderildiyse, Bakanlık tarafından konuyla ilgili işlem yapılmış mıdır?

Yazıda ayrıca TTB tarafından Bakanlığa sunulan talebin, hiçbir mahpusun sağlık ve görüşme gibi temel haklarının kısıtlanması talebi olmadığı ancak söz konusu belge hakkında Bakanlığın kamuoyunu ivedilikle bilgilendirmesi gerektiği belirtildi.

Yazıda ek olarak, ölümcül ve kronik hastalık tanısı konmuş mahpuslar başta olmak üzere tüm mahpusların sağlık ve yakınlarıyla insani şartlarda görüşebilme koşullarının, yetkili tüm bakanlıklarca sağlanması talep edildi.

[ih2]

O ‘RAPOR’

Medya organlarına yansıyan ve Çakıcı’ya ‘süresiz görüşme izni sağlayan rapor’ olduğu iddia edilen belgede ise birçok nokta göze çarpıyor.

6 hekimin imzasının yer aldığı belgede, 16 hastalık ve 6 ölümcül hastalıktan bahsediliyor. Bu hastalıkların hangi hastalıklar olduğu ise açıklanmıyor, Çakıcı’nın “moral, sağlık, helalleşme” için sınırsız görüşme yapabileceği belirtiliyor:

Bu görüşmelerin yapılmasının, “Çakıcı’yı hayata geri döndürebileceği” öngörülen belgenin devamında “Yine de her şeyi Allah bilir” deniliyor