Çakıcı’ya sahte rapor iddiası: Aynı hastaneden 21 doktora gözaltı

Çakıcı’ya sahte rapor iddiası: Aynı hastaneden 21 doktora gözaltı

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde, evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla eski başhekim T.A.'nın da aralarında bulunduğu 21 doktor, gözaltına alındı. Gözaltıların Alattin Çakıcı'ya sahte sağlık raporu verilmesiyle ilgili olabileceği öne sürüldü.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Yüksek İhtisas Hastanesi'nde evrakta sahtecilik iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. DHA'nın haberine göre, soruşturma kapsamında harekete geçen Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisi evrakta sahtecilik yaptıkları ileri sürülen ve aralarında eski başhekim T.A.'nın da bulunduğu 21 doktoru gözaltına aldı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, gözaltıların Alattin Çakıcı'ya sahte sağlık raporu verilmesiyle ilgili olabileceği öne sürüldü.
[ih2]

İLERİ HATIRLATIYOR

Bahçeli’nin af istediği suç örgütü çete liderlerinden Alaattin Çakıcı'ya cezaevinde 'sağlığı ve morali' haftanın 7 günü istediği kişiyle sınırsız görüşme izni verilmişti.  Hakkında süresiz sağlık kurulu raporu verildiği ortaya çıkan Çakıcı için 22 Haziran'da hazırlanan raporda ziyaretçi sınırının kaldırılması istenmişti. Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Tekin Akça ile altı ayrı uzman doktorun imzaladığı süresiz sağlık kurulu raporunda Çakıcı'da 16 farklı türde hastalık olduğu öne sürülmüştü.
[ih3]

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi de bir yazı yazarak,  Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi tarafından düzenlenen ve çete lideri Çakıcı’ya ‘sınırsız görüşme izni’ sağlayan Süresiz Sağlık Kurulu Raporu hakkında, Sağlık Bakanlığı’ndan kamuoyunun bilgilendirilmesi talebinde bulunmuştu.