Çakıcı'nın Kaçırılma Şüphesi Üzerine Operasyon

Çakıcı'nın Kaçırılma Şüphesi Üzerine Operasyon

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın Sincan Kapalı Cezaevi'ne nakledilmesinde 'kaçırılma şüphesi' olduğu iddia edildi.

Kırıkkale'nin Keskin ilçesindeki T Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü bulunan ve Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi gören mafya lideri Alaattin Çakıcı'nın, kaçırılma şüphesi üzerine Sincan Kapalı Cezaevi'ne nakledildiği ortaya çıktı.

ÇAKICI'YA ÖZEL DOKTOR GÖREVLENDİRİLDİ

Hürriyet'in haberine göre Çakıcı'nın hastaneden kaçırılma şüphesi üzerine Sincan'a nakledildiği kaydedilirken, güvenlik riski nedeniyle tedavisine cezaevi yerleşkesindeki hastanede devam edileceği bildirildi.

Bu amaçla Çakıcı'nın naklinden sonra cezaevinde biri kardiyolog olmak üzere 2 yeni doktor görevlendirildiği belirtildi.

Önceki gün Kırıkkale Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Sincan Kapalı Cezaevine nakledilen Çakıcı'nın adamlarına yönelik yapılan operasyonun detayları da ortaya çıktı.

NAKİLDE OPERASYON

Çakıcı'nın cezaevinden nakledildiği sabah saat 05:00'te organize suçlarla mücadele ekipleri tarafından İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Bayburt, Urfa ve Bursa'da eş zamanlı baskınlar yapıldı. Çakıcı'nın nakledildiği sırada kaçırma girişimi ve güvenlik tehlikesine karşın başlatılan operasyonda 17 kişi yakalandı.

Gözaltına alınanlar arasında Çakıcı'nın avukatı C.S. ile medya sorumlusu F.A. da bulunuyor. Baskınlarda 3 ruhsatsız silah da ele geçirildi. Operasyonun ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına yönelik tehditler yapıldığı da belirlendi. Çakıcı'nın cezaevinden yönelttiği belirtilen tehditler üzerine soruşturma savcısına koruma verilirken, güvenlik önlemleri de artırıldı.

ALAATİN ÇAKICI KİMDİR?

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, 17 Ağustos 1998'de Türkiye ve Avusturya polisiyle birlikte düzenlenen bir operasyonla, modacı Canan Yaka ile sanatçı Selçuk Ural'ın kızı Aslı Ural'la birlikte Fransa'nın Nice kentinde yakalandı. 41 kişinin ölümünden sorumlu Çakıcı'nın üzerinden Nedim Caner adına düzenlenmiş kırmızı bir pasaport ve 17 bin dolar çıktı.

Borsacı Adil Öngen'in kurşunlanmasıyla ilgili davada Çakıcı, yurtdışında Millî İstihbarat Teşkilatı adına çalıştığını ve hep devleti koruduğunu ama "piyon gibi" kullanıldığını öne sürdü. 

MİT Eski Yurtdışı İstihbarat Başkanı Nuri Gündeş, NTV'de derin devlet konusunun tartışıldığı canlı yayında Çakıcı'dan söz ederken, "Dinliyorsa yanaklarından öperim; eğer devlete bir hizmeti varsa..." diye konuştu.

Mafya lideri, 2018 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adını anarak yaptığı "Af tartışmaları" ile yeniden gündeme geldi. Çakıcı, bu dönemde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik kullandığı sert ifadelerle dikkat çekti. Bu dönemde Çakıcı, Soylu'yu "Trabzonlu, çirkin ve kel" ifadeleriyle tanımladı.

ÇAKICI'NIN HÜKÜM GİYDİĞİ SUÇLAR

- Gazeteci Hıncal Uluç'u yaralamaya azmettirmek davasında 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

- 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yönelik 26 Mart 2000 tarihinde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 3 yıl 4 ay, müessir fiile azmettirmekten de 14 yıl 9 ay cezaya çarptırıldı. Yargıtay çete suçundan verilen cezayı onarken, müessir fiile azmettirme cezasında usul eksikliği buldu.

- Borsacı Adil Öngen'in arabasının kurşunlanmasıyla ilgili olarak 10 yıl 10 ay cezaya çarptırıldı.

- Uludağ'da, 1995 yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ın öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandı ve 2006 yılında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Kılıç'ın Çakıcı'ya söylediği "Öcalan senden daha şerefli" sözü nedeni ile tahrik indirimi yaptı ve neticede Çakıcı'ya 19 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verildi.