Çağlayan Adliyesi'nde koronavirüs önlemi: Tutuksuz davaların duruşması ertelendi

Çağlayan Adliyesi'nde koronavirüs önlemi: Tutuksuz davaların duruşması ertelendi

Koronavirüse karşı tedbirler kapsamında Çağlayan Adliyesi'nde 14 Nisan'a kadar sadece tutuklu sanıkların yargılandığı davalar görülecek.

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında, 14 Nisan'a kadar sadece tutuklu sanıkların yargılandığı davaların duruşmaları yapılacak.

AA'da yer alan habere göre, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki duruşmalar için yeni bir düzenleme yapıldı. Alınan karar doğrultusunda, 14 Nisan'a kadar sadece tutuklu sanıkların yargılandığı davalar görülecek ve acil duruşmalar yapılacak. Bu tarihe kadar olan duruşmalara ilişkin verilecek yeni tarihler ve ara kararlar taraflara tebliğ edilecek.

Ayrıca, tutuklu şüpheli ve sanıkların, adliyeye getirilmeden, cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla mahkeme salonuna bağlanacağı öğrenildi.

DİYARBAKIR ADLİYESİ DE KAPATILDI

Koronavirüse karşı tedbirler doğrultusunda yurttaşların alınmadığı Diyarbakır Adliyesinde tutuklu yargılamalarının SEGBİS'le yapılacağı, diğer tüm işlemlerin ise 31 Mart'a kadar ertelendiği belirtildi.

Diyarbakır Barosu, dünyayı saran koronavirüs nedeniyle dezenfekte çalışmalarının sürdüğü adliye binasında önlemlerin alınması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Komisyonu Başkanı ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeler doğrultusunda, ikinci bir duyuruya kadar Diyarbakır Adliyesinde tutuklu duruşmaları, SEGBİS üzerinden görülecek. Yurttaşların alınmadığı adliyede tutuklu dosyaları dışındaki tüm işlemlerin 31 Mart'a kadar ertelendiği kaydedildi.