Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan devlet-mafya ilişkilerine karşı savcılara ‘soruşturma başlatın’ çağrısı 

Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan devlet-mafya ilişkilerine karşı savcılara ‘soruşturma başlatın’ çağrısı 

Devlet-mafya ilişkilerine dair iddiaların araştırılması çağrısında bulunan Çağdaş Avukatlar Grubu, “Tuğlayı çekecek, yaşanabilir bir ülkeyi birlikte inşa edeceğiz” dedi. 

İleri Haber

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları karşısında sessiz kalan yargı cephesine avukatlardan tepki geldi. Çağdaş Avukatlar Grubu bir açıklama yaparak savcılara soruşturma başlatmaları çağrısında bulundu. Açıklamaya ek olarak dilekçelerini de ileten avukatlar, “Bir süredir, devletin de “kirli” işlerini “gördüğünü” ifşa eden bir suç örgütü liderinin, suça konu iddialarını ve itiraflarını, dizi izler gibi izliyoruz. Sedat Peker, kendisinin de bizzat iştirak ettiği bu suçlara konu eylemlere dair isim ve yer bilgisi vererek, belge sunarak kimi itiraflarda/iddialarda bulunmaktadır. İnsan öldürmekten işkence yapmaya, uyuşturucu kaçakçılığından tecavüze, başka bir devlete karşı savaşa tahrik suçundan silahlı suç örgütü kurmaya ve üye olmaya, tehdit ve şantaja varan bu iddialar ne görmezden gelinebilecek ne de üstü kapatılabilecek iddialardır. Tüm ülke, iki aydan fazla bir süredir bu açıklamalar ile çalkalanırken, yargı cephesinde ise tek bir savcının bile soruşturma başlatmamış olduğu bir sessizlik ve baskı ortamı hakim. Yargı, gözünü kulağını “maddi gerçeği” aramaya kapatmış görünüyor. Bu nedenle, ekte sunduğumuz dilekçe ile savcılara, aslında re’sen yapmak zorunda oldukları ama yapmaktan geri durdukları soruşturmayı başlatmaları çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Savcıların görevlerini yapmaları konusunda ısrarlarının devam edeceğini vurgulayan avukatlar, “Artık nefes alamaz haldeyiz. Bu akıl dışı, ahlak dışı, insanlık dışı, çürüyen ve kendisiyle birlikte her şeyi çürüten, karabasan gibi üstümüze çöken mafyatik düzenden yorulduk, usandık! Her şeyimizi çalmalarından ve sınır tanımaz bir aç gözlülükle çalmaya devam etmelerinden bıktık. Sessiz kalmaya devam edersek yalnızca bugünümüzü değil çocuklarımızın geleceğini de çalacaklarını biliyoruz. Savcıların cesur ya da kahraman olmalarını değil görevlerini yapmalarını bekliyoruz. Bu nedenle onlara bu görevlerini ısrarla hatırlatmaya devam edeceğiz. Öte yandan görevini hakkıyla yapan ‘cesur’ bir savcının tüm bu pislikleri temizleyeceği beklentisi içinde de değiliz. Savcılar sadece görevlerini yapsın, BİZ cesur olacağız… Kötüler kötülerle kavga ededursun onlardan tümüyle kurtulmak için “BİZ” her yerde bir adım öne çıkacağız. Kendi geleceğimiz ve çocuklarımıza yaşanabilir temiz bir ülke bırakmak için yeni bir ülkeyi birlikte inşa edeceğiz” dedi.