Çağdaş Avukatlar Grubu: Adalet Bakanlığı binası yıkılsın, yerine çocuk parkı yapılsın!

Çağdaş Avukatlar Grubu: Adalet Bakanlığı binası yıkılsın, yerine çocuk parkı yapılsın!

Çağdaş Avukatlar Grubu tarafından yeni adli yılın açılışına ilişkin “Yeni adli yıldan beklentimiz ‘hayırlı olması’ değildir: Adalet Bakanlığı yıkılsın, yerine çocuk parkı yapılsın” başlığıyla bir açıklama yapıldı.

İleri Haber

Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan yeni adli yıl açılışına ilişkin yapılan açıklamada, Yeni adli yıldan beklentimiz ve talebimiz ‘hayırlı olması’ değildir! Devasa adliye sarayları olup içinde adaletin zerresinin dahi kalmadığı ülkede yeni adli yılda devletten bir ‘talebimiz’ olsaydı eğer, Adalet Bakanlığı binasının yıkılarak yerine çocuk parkı yapılması gibi çok daha ‘hayırlı’ bir talep olurdu!” denildi.

Çağdaş Avukatlar Grubu tarafından yeni adli yılın açılışına ilişkin bir açıklama yapıldı.

“Yeni adli yıldan beklentimiz ‘hayırlı olması’ değildir: Adalet Bakanlığı yıkılsın, yerine çocuk parkı yapılsın” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Yeni bir adli yıl daha açıldı.

Avukatın itibar kaybına uğradığı, genç avukatların işsiz, mutsuz ve gelecekten umutsuz olduğu, Saray iktidarının emir ve talimatlarının hukuk normu haline geldiği, olağanüstü hal kararnameleri ile bir mahkeme kararı dahi olmaksızın insanların yurttaşlık hakları ellerinden alınarak sosyal ölüme terk edildiği, hukuk devletinin yerini keyfiliğin ve ayrımcılığın aldığı, devlet yönetiminin hiçbir hukuki norma bağlı olunmadan yürütüldüğü ve adım adım faşist bir diktatörlüğün inşa edilmeye çalışıldığı bir dönemde adaletten, hukuktan, yargı bağımsızlığından hamasetle dem vuracak olan herkese ve her kuruma sözümüzdür:

Yeni adli yıldan beklentimiz ve talebimiz “hayırlı olması” değildir!

Devasa adliye sarayları olup içinde adaletin zerresinin dahi kalmadığı ülkede yeni adli yılda devletten bir ‘talebimiz’ olsaydı eğer, Adalet Bakanlığı binasının yıkılarak yerine çocuk parkı yapılması gibi çok daha “hayırlı” bir talep olurdu!

'BİZİM İÇİN MÜCADELE ARACIDIR'

‘Birileri’ için içi boş ezber hamasi nutukların tekrarı olan adli açılışı yıl biz Çağdaş Avukatlar için demokrasi, adalet, hukuk devleti, özgürlük, laiklik, barış ve avukatın saygınlığının ve savunmanın savunulması mücadelesinin araçlarından yalnızca birisidir.

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Biz Çağdaş Avukatlar; hukuku adaletten, adaleti eşitlikten, eşitliği demokrasiden, demokrasiyi özgürlükten, özgürlüğü laiklikten, laikliği barıştan ayırmadan toplumsal mücadelenin bir öznesi olarak bu adli yılda da cesaretle bir adım daha öne çıkacak ve bizimle yan yana olan herkesle birlikte mücadeleye devam edeceğiz.

Kazanacağımız yalnızca savunmanın bağımsızlığı ve avukatın saygınlığı değil, demokratik, laik ve özgür yeni bir ülke olacaktır.