Cadde ve sokaklara Afrin'de kullanılan silahların adı verildi

Cadde ve sokaklara Afrin'de kullanılan silahların adı verildi

Belediye, cadde ve sokaklara Afrin’da kullanılan tank, helikopter, roket ve insansız hava araçlarının isimlerini verdi.

Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü ilçesi Safranbolu'da Belediye Meclisi, cadde ve sokak isimlerini, AKP’nin Afrin'e yönelik saldırısında kullandığı yerli silahların isimleriyle değiştirme kararı aldı. İlçedeki cadde ve sokakların isimleri, Atak, Cirit, Altay, Bayraktar, Anka gibi tank, helikopter, roket ve insansız hava araçlarının isimleriyle değiştirilmeye başlandı.

Safranbolu Belediye Meclisince alınan kararla, Bostanbükü köyünden belediye sınırlarına alınan mahallelerdeki cadde ve sokakların isimleri değiştirildi. Yıldız Caddesi’nin adı Zeytin Dalı Caddesi, Cami Sokak’ın adı Atak Sokak, Değirmen Sokak’ın adı Cirit Sokak, Kaya Sokak’ın adı Altay Sokak, Lale Sokak’ın adı Bayraktar Sokak, Vatan Sokak’ın adı ise Anka Sokak olarak yeniden isimlendirildi. Karar, Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, "Safranbolu Belediye Meclisi’nin aldığı kararla mevzuat gereği Bostanbükü köyü sınırları içindeyken daha sonradan Safranbolu Belediyesi Musalla Mahallesi’ne dahil edilen mükerrer cadde ve sokak isimlerinin Safranbolu merkezi dahilindeki bazı mahalle ve cadde isimleri ile aynı olması nedeniyle değiştirildi. Bu isimler de ’Zeytin Dalı Operasyonu’ndan ve milli silahlarımızdan esinlenerek verildi" ifadelerini kullandı.