'Büyükşehirlerin bazı yetkileri ilçelere devredilecek'

'Büyükşehirlerin bazı yetkileri ilçelere devredilecek'

AKP yönetiminin yerel yönetimlerde önemli bir değişiklik yapmayı hedeflediği belirtildi.

AKP yönetiminin yerel seçimlerde aldığı büyük yenilgiden sonra, yerel yönetimlerde önemli bir değişiklik yapmayı hedeflediği belirtildi.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, AKP kurmayları geçen hafta belediye başkanları ile AKP Genel Merkezi’nde yaptığı toplantıda yeni dönemde yerel yönetimlerin daha verimli çalışması için yapılması gerekenleri değerlendirdi.

 

Toplantıda ilçe belediyelerinin daha verimli çalışabilmesi için büyükşehirlerdeki bazı yetkilerin ilçelere devredilmesi yönündeki görüşler dile getirildi. Parti yönetiminde de bu konuda çalışma yapıldı.

Belli bir aşamaya gelen çalışmayla ilgili ilerleyen günlerde sivil toplum örgütleri ve yerel yönetim uzmanlarının da görüşleri alınacak. Çalışmanın son hali AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından geçtikten sonra yapılması düşünülen değişiklikler Meclis gündemine taşınacak.

Yerel yönetimlerin öz gelirlerinin de arttırılacağı çalışma ile belediye çalışmalarının daha verimli ve etkin hale getirilmesi hedefleniyor. Çalışma ile belediyelerin icraya yönelik gücünün artırılacağı belirtilirken, bu amaçla yerel yönetimlere yeni yetki ve görevler verilecek.