Büyükelçi, 'Çin'de ev satıyor' iddialarını reddetti: Yatırım olanakları hakkında sunumlar yaptım

Büyükelçi, 'Çin'de ev satıyor' iddialarını reddetti: Yatırım olanakları hakkında sunumlar yaptım

Türkiye'nin Pekin büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, Çinlilere ev sattığı yönündeki iddiaları reddederek, ''ülkemizdeki yatırım olanakları hakkında sunumlar yaptım'' dedi.

Türkiye'nin Pekin büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, Çin'de ev sattığına yönelik iddiaları reddetti ve ''Çinli ve Türk şirketlerin düzenlediği organizasyonlarda ülkemizdeki yatırım olanakları hakkında sunumlar yaptım'' açıklamasında bulundu. 

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, yaklaşık 2 yıldır Pekin’de büyükelçilik görevini yürüten Önen'in, Çinlilere ev sattığı yönündeki iddiaları dile getirmişti. 

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Önen, Çin'de yürüttüğü tanıtım çalışmasının farklı algılanmasının üzücü olduğunu belirterek şunları söyledi:

''Ülkemizde 250 bin dolar ve üzerinde gayrimenkul satın alanların Türk vatandaşlığına hak kazanmaları, Çin'den ülkemizdeki gayrimenkul sektörüne yönelik ilginin artmasını sağladı. Çinli ve Türk şirketlerin düzenlediği organizasyonlarda ülkemizdeki yatırım olanakları hakkında sunumlar yaptım. Bu çabalarımızın, 'Çinlilere Türkiye'de ev satışı yaptığımız' gibi asılsız ve ucuz iddialar ile gölgelenmeye çalışmasından üzüntü duydum.''