'Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu Başkanı Enes Sevgi, baskılar yüzünden emekliliğini istedi'

'Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu Başkanı Enes Sevgi, baskılar yüzünden emekliliğini istedi'

CHP'li Barış Yarkadaş, Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu Başkanı Enes Sevgi'nin baskılar yüzden emekliliğini istediğini iddia etti.

CHP'li Barış Yarkadaş, 23 Haziran'da tekrar yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine "ağır bir baskı altında gidildiğini" söyledi. Yarkadaş, Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu Başkanı Enes Sevgi'nin baskılar yüzden emekliliğini istediğini iddia etti.

Sosyal medya hesabından İstanbul seçimleri ve YSK'nın kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yarkadaş mazbatanın Ekrem İmamoğlu'na verilmesi gerektiğini bildirdi.

Yarkadaş yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

"AKP ve MHP'nin seçimi ısrarla iptal ettirmeye çalıştığı Büyükçekmece'nin İlçe Seçim Kurulu Başkanı Enes Sevgi ise son aylarda yaşadığı baskılara dayanamadı ve bayramdan birkaç gün önce emekliliğini isteyerek görevi bıraktı. Benzer baskılar farklı ilçelerde de yaşanıyor. Birçok ilçede kamu görevlileri de memurlar da görev almak istemiyor. Kendilerine gece yarısı Sandık Kurulu üyeliği görevi tebliğ edilen yurttaşlar ise Seçim Kurulları'na dilekçe veriyor ve görevi kabul etmek istemediğini belirtiyor. Çünkü kimse soruşturmaya uğramak istemiyor."