Büyükçekmece Gölü'nün rengi değişti: Ölü balıklar kıyıya vurdu

Büyükçekmece Gölü'nün rengi değişti: Ölü balıklar kıyıya vurdu

Kirlilik nedeniyle rengi değişen Büyükçekmece Gölü'nde balık ölümleri meydana geldi. Bölge sakinlerinden Hüseyin İnan, ¨Artık sadece yetkililer de değil bütün vatandaşların önlemini alması lazım¨dedi.

Büyükçekmece Gölü'nün deniz ile arasında kalan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü tarafındaki bölgesinin rengi kirlilik nedeniyle değişti. Göldeki çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu.

Çevresine yoğun bir kötü koku yayan ve kirlilik nedeniyle rengi değişen Büyükçekmece Gölü'nde balık ölümleri meydana geldi. 12 yıldır Büyükçekmece'de yaşayan Hüseyin İnan, "2009 yılından bu yana Büyükçekmece'de yaşıyorum. İlk defa böyle bir pislikle karşılaştık. Sadece balıklar değil bir sürü canlı ölmüş" dedi.

Her hafta göle giderek balıklar, ördekler yesin diye ekmek attığını söyleyen İnan, "Hiçbir şey ekmeği yemedi. Demek ki öyle bir seviyeye gelmiş ki hiçbir canlı yaşamıyor. Bir hafta önce geldiğimde böyle bir şey yoktu. Artık sadece yetkililer de değil bütün vatandaşların önlemini alması lazım. Artık denizlere çöp atmayalım" dedi.

Gölün son hali havadan da görüntülendi. (DHA)

DAHA FAZLA