Büyükada'da eylem: 'Faytona son, atlara özgürlük'

Büyükada'da eylem: 'Faytona son, atlara özgürlük'

Atların ölüme veya sakatlığa terk edilmesine karşı bir araya gelen hayvan hakları savunucuları, "Hayvanlar mal, köle ya da taşıt değildir" diye haykırdı.

İstanbul Büyükada’da faytona koşulması, kötü muamele, uygunsuz yaşam koşulları, bakımsızlık ve mezbahaya gönderilmeleri sonucu yaşamlarını yitirmesine veya sakat kalmasına karşı hayvan hakları savunucuları eylem yaptı.

Büyükada İskele Meydanı’nda yapılan eylemde “Hayvanlar özgür olmak istiyor”, “Hayvanlar için ses çıkar”, “Faytona son, atlara özgürlük” ve “Faytondan in, bisiklete bin” yazılı pankartlar açılırken, basın açıklaması da okundu.

'TALEBİMİZ ATLARIN HİÇ KULLANILMAMASI'

Açıklamada, fayton kullanımı nedeniyle her yıl birçok atın yaşamını yitirdiği, atlar için daha iyi şartlar değil, atların ömürleri boyunca kullanılmadan yaşaması için güvence talep edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca Adalar’da ulaşımın sağlanması için at kullanımının bir zorunluluk olmadığı vurgulanırken, şu ifadeler yer aldı:

"Elektrikli faytondan, raylı sistem ve bisiklete kadar birden fazla çözüm bulunmaktadır. İşletmesi faytonculardan oluşacak bir kooperatifin yapacağı ulaşım çözümleri bizlerin karşı olduğu bir şey değildir. Bizler faytonlara değil, faytonlarda atların kullanılmasına karşıyız. Talebimiz faytonlarda kullanılan atların özgürleştirilmesi, 6 saat kullanılması değil, hiç kullanılmaması. Talebimiz, atların hayatları boyunca kullanılmadan yaşayacağı alanların tahsis edilmesi. Talebimiz atların herhangi bir nedenle kullanılmayacaklarının güvence altına alınması ve atlı faytonların tarihe karışmasıdır."

DAHA FAZLA