Büyük 15-16 Haziran Direnişi’nin 50’nci yılı Kadıköy’de kutlanacak

Büyük 15-16 Haziran Direnişi’nin 50’nci yılı Kadıköy’de kutlanacak

15-16 Haziran Direnişi'nin, 50'nci yılında Kadıköy'de etkinlik düzenlenecek.

Ülkemiz işçi sınıfının gelmiş geçmiş en büyük işçi direnişi olan 15-16 Haziran Direnişi’nin 50’nci yılında Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda basın açıklaması ve etkinlikler yapılacak.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK); 15-16 Haziran programını açıkladı. Buna göre DİSK, 15 Haziran Pazartesi günü, İstanbul Kadıköy Yoğurtçu Parkı girişinde, saat 12.30’da bir basın açıklaması yapacak. Ardından parkta bir etkinlik gerçekleştirilecek.

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu’nun sunacağı etkinlikte, sendika uzmanı-yazar Zafer Aydın 15-16 Haziran’ın öyküsünü anlatacak. Etkinlik, Kavel işçilerinden Ramazan Gecenoğlu’nun şiir dinletisinin ardından DİSK Korosu’nun müzik dinletisiyle sona erecek.

DİSK ayrıca 15 Haziran günü saat 21.00’de "Dünden Bugüne 15-16 Haziran" başlığıyla bir e-söyleşi de düzenliyor. Görüntülü görüşme uygulaması Zoom üzerinden yapılacak e-söyleşi, DİSK’in sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayımlanacak. Söyleşiye dönemin tanığı ve eski DİSK Genel Sekreteri Mehmet Atay, Zafer Aydın, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu katılacak. Söyleşinin moderatörlüğünü ise Doç. Dr. Aziz Çelik üstlenecek.