Bütçe görüşmelerinde halkın talepleri interaktif olarak Meclis'e taşınacak

Bütçe görüşmelerinde halkın talepleri interaktif olarak Meclis'e taşınacak

Konuyla ilgili sendikalar ve STK'lara yapılan çağrıda da "Bütçe sizin vergilerinizden oluşuyor. Sizin de sesiniz, sözünüz bütçeye yansısın. AKP’nin halktan alarak haksız dağıttığı bu bütçeye dair görüşlerinizi Plan Bütçe Komisyonu’nda ve TBMM Genel Kurulunda sunmamız için iletebilirsiniz" denildi.

İleri Haber

AKP’nin Meclis’e getirdiği 2019 bütçesiyle ilgili görüşmeler devam ederken, HDP Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri, AKP bütçesindeki usulsüzlükleri halk nezdinde deşifre ederek, halkların bütçeye ilişkin taleplerini Meclis’e taşıyacak.

HDP Ekonomi’ sosyal medya hesapları üzerinden AKP’nin bütçesindeki tüm usulsüzlükleri gün gün halkla paylaşacak olan üyeler, yurttaşlardan gelen bütçeye ilişkin talepleri de komisyondaki görüşmelere aktaracak. Bu talepler ayrıca, bütçe Genel Kurul’a geldiğinde milletvekilleri aracılığıyla bu görüşmelere de aktarılacak.

İNTERAKTİF BİR ŞEKİLDE İLETİLEBİLECEK

HDP’nin resmi internet sitesi üzerinden de ulaşılabilecek linkle, yurttaşlar bütçeye ilişkin beklentilerini, komisyonda ya da Meclis Genel Kurulu’nda gündeme gelmesini istedikleri konuları interaktif bir şekilde iletebilecekler.

Bu talepler günlük olarak HDP’nin Bütçe Komisyonu üyesi milletvekillerine ulaştırılacak ve milletvekilleri talepleri bütçeye ilişkin tüm toplantılarda gündeme getirecek.

KURULUŞLARA ÇAĞRI

Sendikalara, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm sivil inisiyatiflere, bu yöntem aracılığıyla bütçe görüşmelerine katkı sunmaları çağrısında bulunan HDP Bütçe Komisyonu üyeleri, yaptıkları duyuruda şu ifadeleri kullandı:

“Bütçe sizin vergilerinizden oluşuyor. Sizin de sesiniz, sözünüz bütçeye yansısın. AKP’nin halktan alarak haksız dağıttığı bu bütçeye dair görüşlerinizi Plan Bütçe Komisyonu’nda ve TBMM Genel Kurulunda sunmamız için iletebilirsiniz."