Bütçe görüşmelerinde Bakan Varank ve TİP Sözcüsü Kadıgil arasında 'numunelik' tartışması yaşandı

Bütçe görüşmelerinde Bakan Varank ve TİP Sözcüsü Kadıgil arasında 'numunelik' tartışması yaşandı

TİP Milletveikili ve Sözcüsü Sera Kadıgil ile Bakan Mustafa Varank, bütçe görüşmeleri sırasında tartışma yaşadı. Kadıgil, kadın bürokrat sayısının azlığını eleştirirken kullandığı 'numunelik' ifadesi nedeniyle Bakan Mustafa Varank ile tartıştı.

İleri Haber

Türkiye İşçi  Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde cinsiyet eşitsizliğinin bir kez daha altını çizerek “Kamudaki atamaların illa erkek olması gerekiyor diye bir yönetmelik mi var?” sözleriyle tepki gösterdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2022 bütçe görüşmelerinde bürokratlar arasındaki kadın sayısının azlığını eleştiren  TİP Sözcüsü Kadıgil’in sözleri tartışma yarattı. Kadıgil, “Nüfus sayımı yapıyorum ben her Bakanlıkta, günlerdir devam eden görüşmelerde sadece birer kadın arkadaşa yer veriyorsunuz. Önceki gün 30 erkek bürokrat içerisinde bir kadın arkadaşımız, dün 30 bürokrat içerisinde 2 kadın arkadaşımız bugün de yine 30 erkek bürokrat içerinde 1 tane numunelik kadın arkadaşımız var" ifadelerini kullandı.

'BU KADAR HASSASANIZ YÜZDE 50 CİNSİYET KOTASINI UYGULAYIN'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise Kadıgil’in “numunelik” ifadesine “Kadın arkadaşımıza ayıp oluyor” diyerek, Kadıgil’in sözlerini geri almasını istedi.  Sözlerini geri almayacağını belirten Kadıgil’in Varank’a yanıtı şu şekilde oldu; "Benim sadece ifade olarak kullandığım kelimeyi siz realite olarak  yapıyorsunuz. Eğer cinsiyet eşitliği konusunda bu kadar hassassanız, seneye yüzde 50 kadın kotasını uygulamış olarak karşımıza gelin"