Bursaspor maçı öncesi Amedsporlu futbolculara saldırı

Bursaspor maçı öncesi Amedsporlu futbolculara saldırı

Tribünlerde, "beyaz toros" ve "Yeşil" pankartları açıldı.

İleri Haber

Bursaspor - Amedspor maçı öncesi ısınmaya çıkan oyunculara saha kenarından ve tribünlerden saldırı gerçekleştirildi. Tribünlerde "beyaz toros" ve "Yeşil" pankartları açılırken, Diyarbakır Barosu suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu. 

TFF 2. Lig Beyaz Grup 23. haftasında Bursaspor ile Amedspor'un bugünkü karşı karşıya geleceği maç öncesi, taraftarlar Amedsporlu oyunculara saldırdı. 

Gazete Duvar'ın aktardığına göre Amedsporlu futbolcular, zemini incelemek için sahaya çıktığında, tribünlerdeki Bursaspor taraftarları sloganlar atmaya başladı. Bursasporlu futbolcular da sahaya çıkmasının ardından Amedsporlu futbolcuların üzerine yürüdü. 

TRİBÜNLERDEN 'YABANCI MADDE' ATILDI

Saldırıyı çevik kuvvet polisleri önlemeye çalıştı. Olay sonrası her iki takımın oyuncuları soyunma odasına geri döndü. Amedsporlu futbolcuların soyunma odasına girişi sırasında tribünlerden pet şişe ve fişekler atıldı. 

AMEDSPOR'DAN AÇIKLAMA

Amedspor'un sosyal medya hesabından da maç öncesinde sahanın ve tribünlerin karıştığı görüntüler paylaşıldı. Paylaşımda "Bursa'da futbol ekibimizin sahaya çıktığı sırada Bursaspor oyuncuları tarafından ekibimize yapılan saldırı ve saha olayları..." ifadeleri kullanıldı.

'BEYAZ TOROS' VE 'YEŞİL' POSTERLERİ AÇILDI

Amedsporlu futbolcuların kaldığı otel önünde dün gece de Bursasporlu taraftarlar tarafından olay çıkarılırken, küfürlü tezahüratlarda bulunmuştu. Bugün sahaya çıkan futbolculara saldırılırken, tribünlerde de faili meçhul cinayetler ile hatırlanan "beyaz toros" ve "Yeşil" kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ın pankartları açıldı.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Pankartlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Süleyman Soylu, zafiyet gösteren kamu görevlilerinin açığa alındığını savundu.

Soylu, paylaşımında, "Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR BAROSU'NDAN SUÇ DUYURUSU

Diyarbakır Barosu ise resmi sitesinden yaptığı açıklamada, yaşananlara ilişkin suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.

Baronun açıklamasında, "TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Amedspor kafilesine yönelik, Bursaspor ile deplasmanda oynanacak müsabaka nedeniyle bulundukları otelin önünde ırkçı eylemlerde bulunanlar hakkında 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik veya Aşağılama (TCK 216/1-2)', 'Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokma (TCK 170)' ve 'Hakaret (TCK 125)'; tedbir almayanlar hakkında da 'Görevi Kötüye Kullanma (TCK 257)'dan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapıldı" ifadeleri kullanıldı.

DAHA FAZLA