Bursa'da Üç Fidan anmasına polis gözetiminde faşist saldırı

Bursa'da Üç Fidan anmasına polis gözetiminde faşist saldırı

Emniyet müdürlüğü binasına çok yakın bir noktada gerçekleşen faşist saldırı sırasında olay yerinde bulunan sivil polisler de saldırganlara müdahale etmedi. Gençler tarafından yapılan açıklamada ise "Faşizme karşı omuz omuza" denildi.

Bursa’da, idamlarının 47. yılında Türkiye devrimci gençlik hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anmak için bir yürüyüş düzenleyen lise gençlere polislerin gözü önünde faşist bir grup saldırdı.

18.30’da Nilüfer Kent Konseyi önünden anma etkinliğinin gerçekleştirileceği Konak Kültürevi’ne yürüyen gençler, basın açıklamasına hazırlanırken önce faşist bir grubun sözlü sataşması ile karşılaştı.

Faşistler daha sonra kalabalıklaşarak gençleri taşlamaya başladı.

POLİS GÖZETİMİNDE SALDIRI

Olay yeri, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne 200 metre mesafede olmasına rağmen, olay anında sadece 15-20 civarında sivil polisin olması ve onların da saldırıyı izlemekle yetinmesi dikkat çekti. Çevik kuvvet polislerinin olay yerine gelmesi ise yarım saat sürdü.

Polis önüne geçtiği saldırgan gruba herhangi bir müdahalede bulunmazken, basın açıklamasını okuduktan sonra anma etkinliğini iptal edildi.

Yerel kaynaklar bölgede faşistlerin örgütlü olduğunu ve böylesi bir saldırıya girişebileceğini polisin bilmemesinin imkânsız olduğuna dikkat çekti.

‘DENİZLERİN KOŞUSU SÜRÜYOR’

Saldırıya rağmen Konak Kültür Merkezi’nde yapılan ortak basın açıklamasını Bade Bayraktar okudu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Onları asanlar, idam ipini boyunlarına geçirenler, Denizleri asmak çözüm olur sanıyorlardı ancak beklentileri yerle bir oldu!

Halkların, işçileri-emekçilerin özgür ve eşit dünya özlemleri gerçekleşene kadar Denizler tam bağımsız ve demokratik Türkiye mücadelesinin, sınıfsız bir toplum kavgasının en önünde koşmaya devam edecek!

Emperyalistlerin yerli işbirlikçisi tek adam yönetimi ve arkasındaki sermaye güçleri, her geçen gün ülkemizi Ortadoğu bataklığına sokmaya devam ediyor, emperyalist savaş politikalarının parçası oluyorlar. Bir yandan Venezüella’ya destek açıklamaları yapıyor öte yandan Türkiye’nin NATO üyeliği ve emperyalist devletlerle olan göbek bağı devam ediyor.

İşte bugün, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ülkemize geldi! Buradan sesleniyoruz, ülkemizi, geleceğimizi, emperyalizmin askeri birliklerine, ticaret örgütlerine teslim etmeyeceğiz!

NATO’su da, İncirlik Üssü de, yerli işbirlikçileri de defolup gidecek, biz kalacağız!

Bir kez daha Denizlerden devraldığımız mücadele bayrağı ile buradan hep birlikte haykırıyoruz;

Emperyalistler işbirlikçiler 6. Filoyu unutmayın!

Bugün birçok sosyalist gençlik örgütü, Denizlerden ve onların idamına karşı amansız bir mücadele verirken Kızıldere’de katledilen Mahirlerden bir diğer tarafta İbrahimlerden, Harun Karadenizlerden ve Mustafa Suphilerden devraldığı bayrağı taşımaya devam ediyor. Onların o gün faşizm ve emperyalizm karşısında göstermiş oldukları dayanışma bizlere örnek olmaya ve yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor”

ÜÇ FİDAN PARKI'NDA ANMA

Öte yandan bugün saat 19.00'da Nilüfer'de bulunan Üç Fidan Parkı'nda bir anma etkinliği yapılacak. (Sendika.Org)

DAHA FAZLA