Bursa'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Bursa'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

İki kişinin daha sahte içki sebebiyle hayatını kaybettiği Bursa'da toplam ölü sayısı 6'ya yükseldi.

Bursa’da sahte içkiden zehirlendikleri belirlenip, hastaneye kaldırılan kişilerden Kenan Çetinkaya (56) ve Mümin Ayyıldız (41) da yaşamını yitirdi. Ölenlerin sayısı 6’ya yükselirken, tedavileri süren 11 kişiden 5’inin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında bugüne kadar 5 kişi tutuklandı.

Kentte, son 10 günde içki içtikten sonra rahatsızlanan 17 kişi, Çekirge Devlet Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi ve İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sahte içkiden zehirlendikleri belirlenen Mehmet İncili (51); Sümer Çam (51); İrfan Çivi (39); Mehmet Süpürgeci (62); Kenan Çetinkaya (56); Mümin Ayyıldız (41); Mehmet T. (51); Fatih Deniz Y. (49); Ferdi N. (37); Mustafa D. (58); Ramiz H., Güner M., Bahadır E. (36); Tamer M. (44); Emin A. (43); Aleattin G. (52) ve Mehmet Özgür K. tedaviye alındı. Bu kişilerden Mehmet İncili, Sümer Çam, İrfan Çivi ve Mehmet Süpürgeci geçen günlerde hayatını kaybetti.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili soruşturma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Erhan Okumuşoğlu, Uğur Kökkoparan, Muhammet Haksever (42); Birkan Başak (44) ve Mesut Güler, çıkarıldıkları mahkemece ‘birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek’ suçundan tutuklandı.