Bursa'da 3 farklı düğüne katılan 42 kişide koronavirüs tespit edildi

Bursa'da 3 farklı düğüne katılan 42 kişide koronavirüs tespit edildi

Bursa'da 3 ayrı düğüne katıldığı öğrenilen 42 kişide Covid-19 tespit edildi.

Türkiye'de AKP hükümeti tarafından başlatılan normalleşme süreciyle, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirlerin gevşetilmesinin ardından vaka sayıları hızla artmaya devam ediyor. 

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, 3 farklı düğüne katılan 42 kişide Covid-19 tespit edildiğini açıkladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı düğünlerde maske ve mesafe kurallarına uyulmadığını belirtirken “Geçtiğimiz haftalarda Bursa'da gerçekleşen üç ayrı düğün cemiyetinin ardından 42 kişide koronavirüs tespit edildi” şeklinde konuştu.

İHA'nın haberine göre, Kaşıkcı şunları söyledi:

“İlk beş kişi başvurdu. Filyasyon ekiplerimiz düğüne katılanları tespit ederek tek tek irtibata geçti. Maalesef yapılan testler sonucunda 42 vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Ayrıca üç cemiyetten yaklaşık 150 vatandaşımızın da şu an temaslı olarak takipleri yapılıyor."

'YAPILAN İKAZLARA RAĞMEN 14 GÜNLÜK İZOLASYON KURALLARINA UYULMUYOR'

Koronavirüs tespit edilen ya da belirtileri gösteren kişilerin kesinlikle kalabalık ortamlarda bulunmaması gerektiğini söyleyen Halim Ömer Kaşıkcı, “Filyasyon ekiplerimiz hastaların bütün takiplerini yapıyor. Pozitif olduğu tespit edilen bir hastanın temaslı bulunduğu kişileri de semptom göstermeseler dahi izolasyona alarak, bilgilendirmelerde bulunuyor. Yapılan ikazlara rağmen, bazı vatandaşlarımızın 14 gün izolasyon kurallarına uymadığı, çarşı pazara gittiği, hatta düğün, sünnet, nişan gibi cemiyetlere katıldıklarını ve pek çok kişiye hastalığı bulaştırdıklarını görüyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, izolasyonda takip edilen veya semptomları görülmeye başlayan kişilerin mutlaka izolasyon kurallarına uymaları,kesinlikle maske, sosyal mesafe ve temizlikten taviz vermemeleridir” ifadelerini kullandı.

Kaşıkcı ayrıca “65 yaş üstü vatandaşlarımızdan bu konuda bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Özellikle yaşlılar ve kronik hastalığı bulunan kişiler yüksek risk grubunda yer aldıkları için bu dönemde olabildiğince dışarıya daha az çıkmalılar. Virüsün özellikle kalabalık ve maskesiz ortamları sevdiğini unutmayalım” dedi.

DAHA FAZLA