Bursa Kirazlıyayla'da köylüler, maden yapımı için ağaçların katledilmesine karşı direniyor

Bursa Kirazlıyayla'da köylüler, maden yapımı için ağaçların katledilmesine karşı direniyor

Yenişehir’in Kirazlıyayla Köyü’nde, Lübnanlı bir maden firması tarafından yüzlerce ağacın kesilmesine engel olmak isteyen yurttaşlar gözaltına alındı.

Bursa’nın Yenişehir İlçesi Kirazlıyayla Köyü’ne Meyra Madencilik tarafından yapılmak istenen flotasyon (maden zenginleştirme) tesisine karşı Kirazlıyayla halkının mücadelesi devam ediyor.

Köylüler, Lübnanlı şirketin maden yapımı için bölgedeki ağaçları katletmesi üzerine eyleme geçti. Yurttaşların eylemine çok sayıda jandarma engel olurken köylüler gözaltına alındı.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da kepçelerin önüne geçerek çalışmayı engellemeye çalıştı.

'KÖYLÜLERİN YAŞAM ALANLARINI SAVUNMASI ENGELLENİYOR'

Köylülerin eylemine destek amaçlı gitmek isteyen Doğayı Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) üyelerinin köye girişi engellendi. Köyün adeta kuşatıldığını söyleyen DOĞADER üyesi Murat Demir; “Abartılı bir şekilde Jandarma var. İki gündür yollar kapatıldı. Köylülerin yaşam alanlarını savunması engelleniyor ve gözaltına alınıyor.

Şuan insanlar değil köyün tamamı gözaltına alınmış durumda. Bizlerinde geçişine izin verilmedi. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu çalışma yapan kepçelerin önüne geçerek çalışmaları durdurmaya çalıştı. Köylülerle birlikte mücadelemiz sürecek burada hep birlikte bekliyoruz” dedi.

DAHA FAZLA