Büro Memur Sen'den Bakan Selçuk'a: 'Görevden alınanlar dava açmasın'

Büro Memur Sen'den Bakan Selçuk'a: 'Görevden alınanlar dava açmasın'

Büro, Bankacılık ve Sigorta Hizmet Kolu'nda yetkili sendika olan Büro Memur-Sen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanından, görevden alınan müdürlerin yeniden göreve dönmelerinin engellenmesi için dava açmalarının kısıtlanmasını istedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ile sendika yönetimi, geçen hafta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u ziyaret etti. Ziyaretinde çeşitli başlıklarda talep ve beklentilerini Bakan Selçuk’a ileten Büro Memur-Sen, Bakan Selçuk’un sendikanın taleplerinin karşılanması adına gerekli çalışmaların yapılacağını vurguladığını duyurdu.

'SABOTE EDİYORLAR'

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Selçuk, Büro Memur-Sen'in, görevden alınan müdürlerin göreve geri dönmek için dava açmalarının kısıtlanmasını desteklediğini belirterek, davaları kazanan sosyal güvenlik il müdürlerinin bakanlığın çalışmalarını sabote ettiğini öne sürdü. Sendikanın açıklamasına göre Selçuk, sendikanın çalışma yaşamında önemli bir paydaş olduğunu da belirterek, başarılar diledi. Görüşmede Büro Memur-Sen heyeti, Bakan Selçuk’a SGK ve Türkiye İş Kurumu ile ilgili taleplerini yazılı olarak da iletti.

'KISITLANMASI UYGUN OLUR'

Sendikanın şu talepte bulunduğu belirtildi:

“Bakanlık oluru ile görevden alınan sosyal güvenlik il müdürleri kazandıkları dava sonucunda göreve başlamakta ancak çalışmalar yaparken intikam hissi ile davranmakta ve bakanlığın belirlediği çalışma şartlarını sabote etmektedirler. 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre atanan bakanlık il müdürleri gibi mevzuatta değişiklik yapılarak bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşların il müdürlerine de sözleşme şartı getirilerek dava açmanın kısıtlanması daha uygun olacaktır.”