Burdurlu çiftçinin isyanı: 'Hayattan hiç kimse memnun değil, herkes pişman'

Burdurlu çiftçinin isyanı: 'Hayattan hiç kimse memnun değil, herkes pişman'

Ziyaret esnasında değerlendirmelerde bulunan Akbulut, "Hükümet havalimanlarının kiralarını iptal edeceğine, çiftçinin mazotundan, faturasından, kredisinden faizleri ve vergileri silmelidir" şeklinde konuştu.

İleri Haber

Burdur'un Kemer ilçesinde, pazarda ürünlerini satan çiftçi hayat pahalılığından şikayet ederek, "Mazot pahalı, gübre pahalı hiç kimse memnun değil ortamdan. Hayattan hiç kimse memnun değil herkes pişman" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, Kemer ilçesinde pazar ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret esnasında değerlendirmelerde bulunan Akbulut, "Hem üreticilerimiz hem tüketicilerimiz fiyat anlamında dertliler, üreticimiz mahsulünün para etmediğin söylüyor, tüketici de pahalıya yediklerini söylüyor. Bunu her ziyaretimiz görüyoruz, duyuyoruz. Bir an önce üretimin desteklenmesi gerekmektedir. Hükümet havalimanlarının kiralarını iptal edeceğine, çiftçinin mazotundan, faturasından, kredisinden faizleri ve vergileri silmelidir" ifadelerini kullandı.

'HAYATTAN HİÇ KİMSE MEMNUN DEĞİL, HERKES PİŞMAN'

Akbulut ile konuşan bir çiftçi de maliyetlerin yüksekliğinden şikayet ederek, "Patates 3 lira pahalı diyorlar, soğan 3 lira pahalı diyorlar. Gübre 250 lira, 150 düşürün halk ucuzca yesin, üretici de kazansın tüketici de kazansın. Aradaki adamları kaybedin. Aradaki adamlar parayı kazanıyor, üreticiler zarar ediyor, alıp satan da zarar ediyor. Mazot pahalı, gübre pahalı hiç kimse memnun değil ortamdan. Hayattan hiç kimse memnun değil herkes pişman" dedi.

 

DAHA FAZLA