'Burası bizim değil bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi' paylaşımı propaganda sayıldı!

'Burası bizim değil bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi' paylaşımı propaganda sayıldı!

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan üniversite öğrencisi T.K.'nin, yeğeni ile çektiği fotoğraf ve yazar Tezer Özlü'nün “Burası bizim değil, bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi" sözü “Örgüt propagandası" iddianamesinde delil olarak gösterildi.

Son dönemde giderek artan sosyal medya operasyonları kapsamında İzmir’de geçen hafta T.K. isimli üniversite öğrencisi gözaltına alındı. "Örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen T.K., savcılık tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. T.K., mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, dosyada skandal delillere yer verildi. 

YEĞENİYLE ÇEKİLDİĞİ FOTOĞRAF DELİL OLDU

T.K.'nin yaz tatilinde yeğeni ile birlikte memleketi Dersim’de çektiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşması suç delili olarak dosyaya konuldu. Bir köyde çekilen fotoğrafta söz konusu "Örgüt propagandası" suçuna kanıt olarak ise, T.K.'nin yeğeninin yaptığı zafer işareti ile üzerine yazılan bir şiir gösterildi. 

YAZAR TEZER ÖZLÜ'NÜN SÖZÜ 'PROPAGANDA’ SAYILDI

Öte yandan dosyada, T.K.'nin paylaştığı yazar Tezer Özlü'nün bir sözü de yer aldı. Edebiyatçı Özlü'nün, "Burası bizim değil, bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi" sözü söz konusu iddianameye ve tutuklama talebine delil oldu. 

HABER PAYLAŞIMI DA SUÇ 

Ayrıca, sokağa çıkma yasakları esnasında gelişmeleri takip eden gazeteci Çağdaş Kaplan'ın twitter üzerinden paylaştığı "Beyaz bayrak taşıyan kadın tarandı" başlıklı haberi de dosyaya eklendi. T.K.'nin haberi paylaşması "terörü ve şiddeti övücü" bir paylaşım olarak nitelendirildi.

Konu hakkında karar veren mahkeme heyeti, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tutuklama talebini reddederek, T.K.'nin yurt dışına çıkış yasağı getirerek adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi. Karara göre öğrenci olan T.K., her gün ikametine en yakın kolluk birimine giderek imza atacak.

(Dihaber)