Bülent Mumay'dan, AA eski müdürüne: Seçim gecesi AKP’de ne işiniz vardı?

Bülent Mumay'dan, AA eski müdürüne: Seçim gecesi AKP’de ne işiniz vardı?

Gazeteci Bülent Mumay, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla AA eski Genel Müdürü Kemal Öztürk’ü eleştirdi.

İdlib’deki saldırılardan kaçarak Türkiye’ye sığınmak isteyen Suriyelilerin sınırdan alınmamaları üzerine ‘Hain Türkiye’ şeklinde slogan atmalarını Anadolu Ajansı, “İdlib’de on binlerce sivil rejim ve Rusya’yı protesto etti” başlığıyla verdi. 

Tele1'in haberine göre, AA’nın başlığı tartışma yaratırken, gazeteci Bülent Mumay da dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Mumay, AA’nın başlığını eleştirerek, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı ve Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü Kemal Öztürk’e bir göndermede bulundu.

Mumay, “Rusya’yı? AKP genel başkanlığında seçim gecesi geçiren Kemal Öztürk’lerin koca ajansı getirdiği hal bu…” diye yazdı.

Kemal Öztürk ise, Mumay’a bir yanıt vererek, “Beyfendi anlaşılan o ki içinizde benimle ilgili bir kin var. Size kişisel bir kötülük yapmadım. Hürriyetten atılmanızın sebebini bana bağlıyorsanız yanılıyorsunuz. Onun sebebi Gezi olayları ve sonrasında halkı sokağa dökecek kadar tahrik edici yayınlar yapmanızdı biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Mumay, Öztürk’e verdiği yanıtta ise, “Boş lafı bırakın da, seçim gecesi AKP’de ne işiniz vardı onu açıklayın!” diye sordu.