Bülent Arınç'tan 'yeni parti' açıklaması

Bülent Arınç'tan 'yeni parti' açıklaması

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, yeni bir parti kuracakları iddiasını yalanlarken, AKP'ye de kırgın olduğunu belirterek, "Resmi toplantılara davet edilmez oldum" dedi.

AKP'nin kurucuları arasında yer alan Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Habertürk TV'de Kübra Par ile Açık ve Net programının bu haftaki konuğu oldu.

'FETÖ'CÜLÜK SUÇLAMASI YAPILIYROSA CUMHURBAŞKANIMIZDAN...'

Açıklamasında Fethullah'a Gülen cemaatiyle AKP arasındaki ilişkiye değinen Arınç, şunları söyledi:

Ben şundan çok eminim, bu 80 milyonluk kitlede belki 80 kişi haricindeki herkes Fethullah Gülen’in belki bir dini lider olarak, belki eğitim hizmetlerinin güzelliği karşısında bir sempati beslemiş olabilir. Ama o 80 kişi hariç, hiç kimse 15 Temmuz gibi bir ihaneti düşünmemiştir.

15 Temmuz’dan önceki süreçte Gülen cemaatini öven açıklamalardan dolayı FETÖ’cülük suçlaması yapılıyorsa, başımızdaki cumhurbaşkanımızdan siyasi parti liderlerine varıncaya kadar,  devlet bürokrasinin en üst noktasından en alt noktasına kadar bunlar hakkında olumlu sözler sarf etmiş olan herkesi bu kefenin içine koymak lazım. Bana FETÖ’cü diyecek bir akılsız varsa bu ülkede, lüten bunu genel manada düşünsün ki, “Bunları yüreklendirecek bir açıklama yapmıştır” sorusunun kimler karşılığı olabilir, bunları da bir aklına getirsin.

'BEN HİÇBİR ZAMAN SUİKAST GİRİŞİMİDİR DEMEDİM'

Kendisine yönelik suikast planı iddiasıyla Kozmik Oda’ya girilmesine ilişkin konuşan Arınç, “Ben olayın mağduruyum, benim üzerimden birileri operasyon yapmış olabilir, nitekim ortaya çıkan da budur. Ben hiçbir zaman suikast girişimidir demedim” sözleriyle kendisini savundu.

'BİZ ELEŞTİRİ HAKKIMIZI KULLANMAK İSTERİZ'

Arınç, Kübra Par'ın "AK Parti'ye muhalif yeni bir hareket başlatacak mısınız?" sorusuna yanıt olarak, "Bu iddiaların hepsi safsatadır. Bizi yıpratmak için görevlendirilmiş bazı kişilerin uydurmasıdır. Birileri bu kazan kaynasın diye odun atmaya devam ediyor. Biz eleştiri hakkımızı her zaman kullanmak isteriz. Bu kimin menfaatinedir, kimin zararınadır önemli değil. Bildiğimiz konularda bir şey sorulursa cevap veririz" ifadelerini kullandı. 

'AK PARTİ'YE KIRILDIM'

Arınç, “AK Parti’ye geri mi döndünüz” diye sorusuna yanıt olarak ise şunları söyledi:

Partinin üç büyük kurucusundan biri sayılan bir insanım ama partiden ayrıldıktan sonra beni kuruculuktan çıkardılar. Ve ben partinin resmi toplantılarına katılmaz oldum. Elbette kırıldım, böyle saçmalık olur mu? Bu büyük bir haksızlık. Ben bu partinin kurucusu olacağım, kendini bilmez birisi bu adam kurucu değil diyecek. Ama içime attım ve bunu gerekli yerlerde söyledim. Eksik olmasın bu konuyu bitiren Sayın Cumhurbaşkanı oldu. Küsmedim ama üzüldüm. “Siz kurucusunuz, bu sıfatınız devam ediyor. Siz bu partide her zaman söz sahibi olacaksınız” denildiği için Afyon toplantısına da katıldım. Daha sonra da başka ziyaretlerde birlikte olduk. Ben AK Parti’ye sadece bir sempatizan değilim; gözyaşım, sevincim, aşkım ve sevdam olan bir partiyle kurucu bağım tekrar geriye geldi.