Buldan: 50+1 hayali kurmayın, Erdoğan ve Bahçeli olarak 1+1 kalacaksınız

Buldan: 50+1 hayali kurmayın, Erdoğan ve Bahçeli olarak 1+1 kalacaksınız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gündemdeki 50+1 konusuna ilişkin konuştu. "50+1 hayali kurmayın" diyerek iktidara seslenen Buldan, "Erdoğan ve Bahçeli olarak 1+1 kalacaksınız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis'teki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, MHP kanadından gelen "iktidar ortağı değiliz" söylemlerine ilişkin de konuştu. "Yolsuzlukların da çürümenin de işsizliğin de yoksulluğun da ortağısınız" diyen Buldan, 50+1 konusunda ise "Erdoğan ve Bahçeli olarak 1+1 kalacaksınız" dedi.

Buldan'ın açıkalamlarından söz konusu bölüm şöyle: 

"Şimdi tabi kaybedeceklerini anlayınca 50+1 sistemini değiştirmek için kıvranmaya başladıklarını da görüyoruz. Çünkü getirdikleri sistem ayaklarına dolandı. Çıkış yolu aramaktan başka çarelerinin kalmadığını görüyoruz. Çıkış yolu yoktur. Halk o yolu kapatmıştır. Küçük ortakları da "Biz hükümet ortağı değiliz" demeye başladı. Nasıl ortak değilsiniz? Bal gibi de ortaksınız. Yolsuzlukların da çürümenin de işsizliğin de yoksulluğun da ortağısınız. Bunu herkes gayet iyi net bir şekilde biliyor. Kobane kumpasında ortaksınız. Kapatma davasında ortaksınız. Zulümde ortaksınız. Halkın, emekçinin lehine ne varsa Meclis'te reddedilmesinde ortaksınız. Sorumluluktan kaçamazsınız. Bu ortaklık sizi götürecektir. Merak etmeyin. Sandıkta AKP’nin yanında siz de gideceksiniz, o çöplüğün içinde kaybolacaksınız. Hiç boş yere uğraşmayın.

Boş yere matematik hesapları yapmayın. Halkın matematiği ve zekâsı farklıdır. Bunu seçimlerde göreceksiniz. İlk seçimlerde çarpılacaksınız. Sıfırlanacaksınız. 50+1 hayali kurmayın. İlk seçimlerin sonucu şimdiden bellidir. Erdoğan ve Bahçeli olarak 1+1 kalacaksınız. Buradan bunun duyurusunu da halkımıza yapıyoruz. Ülkenin başına bela olan çöküş sisteminiz değil, yeni döneme umutla bakan halklarımızın çıkış sistemi ve büyük değişim umudu kazanacaktır. Merak etmeyin bu ülkenin emekçi yoksul halkları talan düzenini değiştirmenin kitabını yazacaktır."