Buldan: AKP kendi eliyle MHP'ye oy verdirdi

Buldan: AKP kendi eliyle MHP'ye oy verdirdi

Seçimle ilgili soruları yanıtlayan Pervin Buldan ‘AKP kendi eliyle MHP’ye oy verdirdi’ iddiasında bulundu.

24 Haziran seçimlerinde hile ve usulsüzlük tartışmaları devam ederken Kürt coğrafyasında artan MHP oylarına dair Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan da bir iddia geldi.

Jinnews’in seçimle ilgili sorularını yanıtlayan Buldan , MHP’nin bölgedeki oyunu artırması ve seçim sonuçlarının meşruluğu ile ilgili bir soruya hile ve usulsüzlüğün bu seçimde de yaşandığı cevabını verdi. Artan MHP oylarıyla ilgili de iddialarda bulunan Buldan’ın konuya dair söyledikleri şu şekilde:

‘MHP %11’i KAFALARDA SORU İŞARETLERİ YARATTI’

Seçim sonuçları açıklandığında MHP gibi bir partinin yüzde 11 oranında kalması ve eksilip artmaması kafalarda büyük bir soru işaretine neden oldu. Bununla birlikte AA’nın manipülasyonla aslında seçim sonuçlarını bir tarafın kazanmış diğer tarafın kaybetmiş gibi göstermesi de aslında seçim sonuçlarında nasıl bir usulsüzlük yaşandığının göstergesiydi. Biz seçimlere 2-3 gün kala şunu duymaya başladık; ‘Erdoğan birinci turda kazanacak. HDP’nin barajı geçip geçmemesi bıçak sırtıdır.’ Tüm bunları önceden duyurmaya başladılar. Bu da seçim sonuçlarının önceden karar verildiğinin göstergesiydi. 

‘AKP KENDİ ELİYLE MHP’YE OY VERDİRDİ’

Seçim sonuçları elbette ki tartışmaya muhtaç bir sonucu ortaya koymuştur. Biz HDP olarak hızlı bir şekilde sandık sandık, nerede oy aldık? Nerede kaybettik? Nerede eksiğimiz var? Tüm bu tartışmaları başlattık. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili daha kapsamlı ve detaylı açıklamalar yapma ihtiyacı duyabiliriz. MHP gibi bir partinin Hakkâri ve Diyarbakır gibi bir yerde oylarını bu kadar yüksek oranda arttırması bize gerçekçi gelmiyor. Tüm bunları parti olarak analiz ederek sonuçları gözden geçireceğiz. Şu açık ve nettir ki AKP Hükümeti ortağı ile birlikte kendi zeminini hazırladı. MHP’yi de barajı aştırarak parlamentoya soktu. Özellikle bölgede Hakkari gibi bir yerde kendi eliyle MHP’ye oy verdirdi. Bu çok açık ve nettir. Bunun belgeleri de elimizdedir.

DAHA FAZLA