‘Bulaşıkları yıkamıyorsun’ diyen eşini öldüren kadına 'aşırı tahrik’ indirimi

‘Bulaşıkları yıkamıyorsun’ diyen eşini öldüren kadına 'aşırı tahrik’ indirimi

Kendisine "Sen, evin temizliğine önem vermiyorsun. Bulaşıkları yıkamıyorsun, çocukları bu yüzden hasta ediyorsun" diyen eşini kendi ruhsatlı tabancası ile öldüren kadına iyi hal indirimi uygulandı.

Bursa'da, bulaşıkları yıkamadığı için çocukların hastalandığını söyleyen eşi Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Tosun'u tabancayla öldürdüğü ileri sürülen Gamze Tosun'un yargılandığı davada karar çıktı. Ömür boyu hapis cezası verilen kadın hakkında 'aşırı tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulayan mahkeme heyeti, Gamze Tosun'un cezasını 15 yıla indirdi. 

DHA'nın haberine göre, 2016 yılında, Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 33 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Tosun’un "Sen, evin temizliğine önem vermiyorsun. Bulaşıkları yıkamıyorsun, çocukları bu yüzden hasta ediyorsun" demesi üzerine eşinin ruhsatlı tabancasını alan Tosun eşine tek el ateş etti. Kalbine isabet eden kurşunla ağır yaralanan Uzman Çavuş Tosun, kaldırıldığı Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

TAHRİK İNİDİRİMİ YAPILDI

Gözaltına alınan Gamze Tosun, ifadesinde, eşinin temizlik hastası olduğunu söyleyerek, bu konuda kendisiyle sürekli tartıştığını belirtti. Tosun, "'Pis' olduğumu söylüyordu. O akşam, ikiz olan çocuklarımızdan biri rahatsızlandı. Öksürüyordu. Mehmet, iş çıkışı eve gelince, benimle bu kez 'Çocuk senin pisliğin yüzünden hastalanıyor. Bulaşıkları dahi yıkamışsın' diyerek, tartıştı. Daha sonra hakaret edip, bağırdı. Komşularımız, gürültüyü duyunca eve gelip, bizi sakinleştirdi. Onların ayrılmasının ardından yine bana hakaret etti. Yatak odasına girip, tabancayı aldı. Ben de korkudan elindeki silahı almak istedim. Nasıl oldu, bilmiyorum. Tabanca ateş aldı ve kurşun ona isabet etti. Amacım, Mehmet'i öldürmek değildi" dedi.

Mahkemece tutuklanan ve hakkında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'eşini kasten öldürmek' suçundan dava açılan Tosun, mahkemede verdiği ifadesinde, emniyetteki ifadelerini tekrarladı. Karar aşamasına gelen davada, dün çıktığı son duruşmada Tosun, "Ben, eşimi öldürmedim. Kazaen ölümüne neden oldum. Ailesinden ise özür diliyorum" diye konuştu.

 Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Tosun'un duruşmadaki iyi hali dikkate alınarak, sanık hakkında 'aşırı tahrik' indirimi de uygulandı. Mahkeme heyeti, Tosun'un cezasını 15 yıla indirip, tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

 

DAHA FAZLA