Bugün Aydınlık için Taliban Bayramı

Bugün Aydınlık için Taliban Bayramı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yayımladığı mesajında, "30 Ağustos 1922’de ön cephede Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye'si vardı. Şu an bu cephenin ön safında Afgan devleti ve milleti bulunuyor" dedi. Aydınlık da manşetinde "30 Ağustos ateşi Afganistan'dan parlıyor" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Açıklamasıyla alay konusu olan Perinçek, "30 Ağustos zaferi mazlum milletleri ateşledi. Hindistan, Afganistan’dan Suriye, Cezayir’e kadar cesaret verdi. 1922’de ön cephede Atatürk Türkiyesi vardı. Bugün Afgan milleti var" dedi.

Perinçek açıklamasında, "30 Ağustos 1922’de ön cephede Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiyesi vardı. Şu an bu cephenin ön safında Afgan devleti ve milleti bulunuyor. Ne mutlu biz Atatürk’ün yiğitlerine, 30 Ağustos’ta yükselttiğimiz kurtuluş bayrağı, yüzyıldır elden ele geçti ve bugün Afganistan’da dalgalanıyor. ABD emperyalizmi, Afgan Milletinin bağımsızlık sevdasına ve iman dolu göğsüne çarptı ve yere yıkıldı" ifadelerini kullandı.

Aydınlık da manşetinde "30 Ağustos ateşi Afganistan'dan parlıyor" ifadelerinine yer verdi.