Buğra Kavuncu'dan mahkemenin Özdağ kararına ilişkin ilk açıklama

Buğra Kavuncu'dan mahkemenin Özdağ kararına ilişkin ilk açıklama

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihraç kararını iptal etmesine ilişkin konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu "Türk yargısının bu konudaki hızına hayran olduk. Keşke birçok konuda da aynı şekilde hızlı karar verseler" dedi.

İYİ Parti İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu, Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracıyla ilgili Disiplin Kurulu kararını iptal etmesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sputnik’e konuşan Kavuncu, mahkemenin kararını eleştirdi. Partinin yetkili kurumlarının konuyu görüşeceklerini belirten Kavuncu, şunları söyledi:

"Mahkeme zaten usulden bozdu, esastan değil. Benim hakkında açtığım hakaret ve iftira davam devam ediyor. Ben sadece şunu söylüyorum, Türk yargısının bu konudaki hızına hayran olduk. Keşke birçok konuda da aynı şekilde hızlı karar verseler.” 

Kavuncu’nun ifadeleri, TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Özdağ’a da soruldu. Özdağ’ın bu konudaki yanıtı ise şöyle oldu:

“Hukuki cehalet böyle bir şey. Demek ki hukuku genel sekreterden öğrenmiş. 30 günlük dava, 28 gün içerisinde karara bağlanmış. Tabii ki bir soruşturma daha var o da kendisiyle yürütülen diğer soruşturma. Bir de onun sonucunu beklemek lazım…”