Bu şirketlerin işçileri asla ofise dönemeyebilir

Bu şirketlerin işçileri asla ofise dönemeyebilir

Koronavirüs salgını ile birlikte farklı sektörlerdeki emekçilerin hayatına giren uzaktan çalışmanın, birçok şirket tarafından gelecekte kalıcı hale gelmesi planlanıyor.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) farklı sektörlerde çalışan milyonlarca insanın hayatına giren uzaktan çalışma, şirketler tarafından kalıcı hale getirilebilir. İşte CNN Business’te yer alan habere göre geleneksel bir ofis yapısına geri dönemeyecek bazı şirketler:

Dropbox

Teknoloji şirketinin yaklaşık 3 bin çalışanı çoğu zaman uzaktan çalışmaya devam edecek, ancak zaman zaman işbirlikçi ve ekip oluşturma çalışmaları için "Dropbox Studios" olarak adlandırılan yenilenmiş ofislere gidecek.

Facebook

Mark Zuckerberg, Facebook çalışanlarının yüzde 50'sinin beş ila 10 yıl içinde uzaktan çalışabileceğini söyledi. Bu fikri, çalışanların tercihlerini tatmin etmek ve "daha geniş tabanlı ekonomik refah" yaratmak amacıyla ortaya attı.

Okta

JetBlue, Nordstrom ve Slack dahil olmak üzere yaklaşık 9.000 kuruluşa personel-girişi yazılımı sağlayan yazılım şirketi Okta, yeni politika kapsamında işgücünün yüzde 85'inin uzaktan çalışmasını bekliyor. Koronavirüs salgını vurmadan önce şirketin yüzde 30'u uzaktan çalışıyordu. Şirketin yaklaşık 2 bin 600 çalışanı bulunuyor.

Shopify

Mayıs ayında Shopify, "varsayılan olarak dijital" bir şirket haline geldiğini duyurdu. Bu, şirket 2021'de ofislerini yeniden açsa bile, çoğu çalışanın kalıcı olarak uzaktan çalışacağı anlamına geliyor. Shopify CEO'su Tobi Lütke'ye göre "Ofis merkezlilik sona erdi."

Square

Twitter CEO'su Jack Dorsey'in diğer şirketi Square pandemi sona erdikten sonra bile personelin evden çalışmasına izin vermeyi planlıyor. Square, çalışanların ihtiyaçlarına uygun bir ortamda çalışabilmelerini istediğini söyledi.

Twitter

Twitter, bazı çalışanlarının "sonsuza kadar" evden çalışmasına izin vereceğini söyledi. Teknoloji şirketi, son birkaç aydır evden çalışma deneyiminin uzun vadede büyük ölçekte çalışabileceğini gösterdiğini söyledi.

Zillow

Bir emlak şirketi olan Zillow, çalışanlarına evden çalışma esnekliği sağlıyor. Şirket, bazılarının kalıcı olarak evden çalışmasını beklerken, diğerleri ofise ayda birkaç kez veya haftada birkaç gün gelebilir.