Bu neyin korkusu? 7 yaşam savunucusuna 200 jandarmayla abluka!

Bu neyin korkusu? 7 yaşam savunucusuna 200 jandarmayla abluka!

Kazdağları'nda altın madeni projesine karşı başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti bir yılı geride bıraktı. Ülkede ve dünyada ses getiren nöbete yönelik baskılar ise sürüyor.

İleri Haber

Kanadalı şirket Alamos Gold'un Çanakkale’nin Kirazlı köyünde yürüttüğü yaşam düşmanı altın madeni projesinin durdurulması için başlatılan 'Su ve Vicdan Nöbeti”ne yönelik baskılar sürüyor. Dün gece geç saatlere kadar 7 yaşam savunucusu jandarma tarafından ablukada tutulurken, Valilik kararıyla bugün de nöbet alanına giden yollar kesildi.

Çanakkale’nin incisi Kazdağları'nın Kirazlı Köyü mevkiinde ruhsatsız Alamos Gold (Doğu Biga Madencilik) şirketi tarafından yapılmak istenen altın madeni projesine karşı başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti bir yılı geride bıraktı. Ülkede ve dünyada ses getiren nöbete yönelik baskılar ise sürüyor.

7 YAŞAM SAVUNUCUSUNA ‘DEV’ ABLUKA

Direnişin birinci yılında hafta sonu kentte yapılmak istenen eylemlere jandarma ve polis saldırıları gerçekleşmişti. Öte yandan nöbet alanına dönük yoğun jandarma ablukası da dün geç saatlere kadar sürdü. Yaklaşık 200 asker, 2 TOMA, çok sayıda gözaltı aracı ve askeri araç 7 yaşam savunucusuna karşı nöbet alanına yerleştirilmişti.

YOLLAR KAPATILDI

Abluka dün geç saatlere kadar devam ederken, bugün ise alana giden yollar Çanakkale Valiliği’nin aldığı karar sebebiyle kesildi. Nöbet alanına giriş engellenmiş durumda.

DAHA FAZLA